SNS: Ostavka Šoškića lični čin

Dejan Šoškić podneo je ostavku iz ličnih razloga, a ne radi zaštite nezavisnosti NBS, navodi Srpaska napredna stranka i ukazuje da je tim činom Šoškić za sebe sačuvao naknadu od 6.000 evra u narednih šest meseci.

Srpska napredna stranka saopštila je da je ostavka guvernera Dejana Šoškića podneta iz ličnih razloga, a ne kako je obrazloženo, radi zaštite nezavisnosti Narodne banke Srbije, "koja predloženim izmenama zakona nije ni ugrožena".

U saopštenju SNS navodi da Narodna banka Srbije nije ostvarila nijedan od svojih ciljeva i postavlja pitanje zbog čega guverner ranije nije podneo ostavku.

"Guverner se brine da se izmenama zakona ne naruši poverenje investitora, a tokom njegovog mandata došlo je do drastičnog pada prodaje državnih dužničkih papira, jer je od početka godine po tom osnovu ostvareno samo 76 miliona evra", dodaje se u saopštenju SNS-a.

U periodu od godinu dana uništeno je nekoliko velikih banaka, poput Agrobanke, Privredne banke Beograd, Razvojne banke Vojvodine i Metals banke.

Stopa inflacije u prošloj godini iznosila je sedam odsto i bila je znatno iznad ciljane, a za samo nekoliko meseci došlo je do depresijacije kursa za više od 12 odsto i potrošeno 1,5 milijardi evra deviznih rezervi na neuspešnu odbranu kursa.

Ono što je sigurno, navodi SNS, jeste da je guverner ostavkom sačuvao sebi naknadu u iznosu od 6.000 evra mesečno, narednih šest meseci.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи