DS: Ljajićeva stranka samostalno odlučuje

SDPS je samostalna stranka sa svojim poslaničkim klubom koja samostalno donosi odluke o svojoj budućnosti, a posao organa DS-a nije ni da sprečava, ni da blagosilja odluke drugih stranaka, saopšteno iz DS-a.

Demokratska stranka saopštila je danas da organi te partije nisu donosili nikakvu odluku o ulasku Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) u novu vladu.

"SDPS je samostalna stranka sa svojim poslaničkim klubom koja samostalno donosi odluke o svojoj budućnosti, a posao organa Demokratske stranke nije ni da sprečava, ni da blagosilja odluke drugih stranaka", navodi se u saopštenju DS.

Ranije danas, lider SDPS Rasim Ljajić je rekao da je Predsedništvo stranke donelo jednoglasnu odluku da ta partija čini deo vladajuće većine u Srbiji i tako aktivno participira u vladi.

"Ovo je bila jedna od najtežih odluka koju sam doneo zajedno sa kolegama u stranci. Svestan sam da je ona moralno diskutabilna i zato imam gorak ukus u ustima, ali mi smo birali između opstanka i nestanka SDPS", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva stranke.

Na pitanje novinara da li je čuo da je na sinoćnjem predsedništvu DS u negativnom kontekstu govoreno o njemu, Ljajić je odgovorio potvrdno i dodao da zna i ko je to govorio, ne želeći da ga imenuje.

Predsedništvo DS, na čijoj je listi Ljajić učestvovao na izborima, juče je donelo odluku da ne podrži Ljajićev ulazak u vladu, ali su kasnije precizirali da to nije odluka DS, već individualna odluka Ljajića.

Na izborima 6.maja SDPS je nastupao na listi "Izbor za bolji život", čiji je stožer bila DS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво