Читај ми!

Ljajić: Razočaran sam odlukom DS-a

Predsedništvo DS-a odlučilo da ne podrži ulazak Rasima Ljajića i Milice Delević u novu Vladu Srbije. Ljajić kaže da je razočaran odlukom DS-a.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije izjavio je da je vrh Demokratske stranke, koalicionog partnera sa kojim je SDPS nastupio na izborima 6. maja, večeras raspravljao o njegovom eventualnom ulasku u vladu čiji će osnov činiti SNS, koalicija oko SPS-a i URS-a.

Ljajić je rekao da je dobio dve oprečne informacije o ishodu sastanka u DS-u, najpre da se ne slažu sa učešćem SDPS-a u novoj vladi, a potom i da SDPS treba sam da odluči o tome.

Lider SDPS-a je naveo da je "veoma razočaran što je na sednici vrha DS bilo i uvredljivih izlaganja na njegov račun i zamerki što je upošte zatražio od DS-a da se izjasni o učešću SDPS-a u novoj vladi".

"Ja sam samo želeo da budem korektan prema koalicionom partneru i da mu ništa ne radim iza leđa", ukazao je Ljajić.

Ljajić rekao  da će predsedništvo njegove stranke u četvrtak odlučiti o učešću u novoj vladi Srbije.

Inače, Predsedništvo DS-a donelo je odluku da ne podrži ulazak lidera SDPS-a Rasima Ljajića i Milice Delević u novu Vladu Srbije.

Predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić rekao je za RTS da je stav Demokratske stranke da u novoj vladi DS ne može nikoga da delegira, pošalje i da saglasnost da neko u njoj učestvuje.

"Sa druge strane gospodin Ljajić ima svoju stranku i svoje poslanike i naravno on sam može da donese odluku, ali za odluku o ulasku u ovu vladu ne može da dobije podršku Demokratske stranke", rekao je Đurišić.

Đurišić je rekao da je stav stranke isti i prema Milici Delević kao i prema svim članovima DS-a i dodao da svaki pojedinac ima pravo da odluči šta će u životu i politici.

"Što se tiče funkcionera DS-a, nije naročito logično da učestvuju u vladi koja se ovih dana formira", rekao je Đurišić.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije rekao je ranije danas da čeka stav izbornog koalicionog partnera, Demokratske stranke, o eventualnom ulasku u vladu i da će poštovati odluku demokrata ma kakav stav da zauzmu.

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je ranije da bi voleo da Milica Delević, koja je član DS, bude ministar spoljnih poslova, ističući da je ona dobro radila svoj posao i da ako želi i dalje može da ostane šef Kancelarije za evropske integracije.

Prema dosadašnjim najavama mandatara, konstitutivna sednica parlamenta trebalo bi da bude nastavljena u ponedeljak 23. jula.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво