Читај ми!

DS mora da se reformiše

Kad god da bude izborna skupština DS-a, ako Boris Tadić bude kandidat za lidera, ja neću biti protivkandidat, izjavio za RTS Dragan Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da Demokratska stranka ne sme da se cepa, ali da mora da se reformiše.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, povodom priznanja koje su u Dablinu dobili Beograd i on kao menadžer, Đilas je istakao da se neće kandidovati za predsednika stranke.

"Kad god da bude izborna skupština Demokratske stranke, ako Boris Tadić bude kandidat za predsednika ja neću biti kandidat. To je moja odluka i iza nje stojim", rekao je Đilas. 

Gradonačelnik Beograda kaže da će svoju svoju ocenu izbora, grešaka, dobrih i loših poteza dati na stranačkim organima kroz, kako je rekao, jednu viziju kako treba dalje.  

"Verujem, ako to bude prihvaćeno i od lidera DS-a i od članstva, da će se stranka kao najveća srpska stranka vrlo brzo, kroz godinu, dve, vratiti na vlast i u ostatku Srbije", rekao je Đilas. 

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka mora da se liši i nekih ljudi koji su predugo bili u vlasti i koji su se možda okoristili DS-om, i stranci naneli dosta štete.

"Oni moraju da odu iz Demokratske stranke", rekao je Đilas.

Ukoliko, kako je rekao, njegove ideje i razmišljanja ne budu prihvaćeni, Đilas kaže da zadržava pravo o svojim daljim koracima i ističe da to neće biti frakcijska borba unutar DS-a. 

Ponovio je da Demokratska stranka ne sme da se cepa, ali da svi imaju odgovornost da je reformišu. 

Komentarišući ocene da njegov položaj gradonačelnika direktno zavisi od odnosa socijalista i naprednjaka, Đilas kaže da očekuje da se stranke koje su učestvovale na izborima u Beogradu drže onoga što su obećale, a to je poštovanje volje građana Beograda.

"Opozicione stranke se ponašaju onako kako bih voleo da bude odlika u budućnosti srpske političke scene, pa je i gospodin Vučić podneo ostavku da bi time stavio tačku na tu vrstu spekulacija, gospodin Popović iz DSS-a takođe", rekao je Đilas.

On je zaključio da očekuje da vlast i opozicija zajedno vode grad, jer Beograd očekuju mnoge velike odluke počev od metroa.

"Bilo bi sjajno da imamo mnogo više konsenzusa, zajedništva, što bi svim strankama omogućilo da na sledećim izborima dobiju više glasova nego sada", rekao je Đilas. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи