Читај ми!

DS: Nova vlada neće doneti boljitak

Građani koji su glasali za promene su prevareni, jer ekonomske promene koje su tražili sigurno neće doneti oni koji su dvanaest godina vodili ekonomiju u Srbiji, kao što evropski kapacitet zemlji neće obezbediti oni koji su bili protiv reformi svih ovih godina, saopštila je Demokratska stranka.

Demokratska stranka ocenjuje da Vlada koja se formira ne može biti pozitivan korak za Srbiju niti Vlada koja će doneti boljitak.

"Građani koji su glasali za promene prevareni su jer ekonomske promene koje su tražili sigurno neće doneti oni koji su dvanaest godina vodili ekonomiju u Srbiji, kao što evropski kapacitet zemlji neće obezbediti oni koji su bili protiv reformi svih ovih godina", saopštila je Demokratska stranka.

U saopštenju se navodi da ova Vlada započinje svoj rad ne sa rešenjima nego sa obmanama i izgovorima.

"Oni koji su upropastili ekonomiju jadaju se na ekonomsko stanje, a oni koji su obećavali poništavanje svih ugovora sa Prištinom danas se nude da daju i ono što niko od njih ne traži na Kosovu i da srpski narod potpuno napuste. Vidljivo je i kakav će odnos prema institucijama imati ova vlast tj. da će ih privatizovati i urušiti baš kao u strašnim godinama crveno - crne koalicije", piše u saopštenju.

DS navodi da mandatar naizmenično najavljuje recipročna hapšenja Albanaca, povratak bezbednosnih snaga na Kosovo, a stranim diplomatama konstruktivnost i spremnost na sve ustupke.

"Za sve to vreme da li zbog straha od takve Vlade ili nečeg drugog u javnosti vlada muk. Niko ne pita koja je odgovornost Dačića i Dinkića za tešku situaciju u zemlji, kako je moguće da oni koji su dvanaest godina vodili ekonomiju ne snose odgovornost nego lamentiraju nad teškom situacijom", ukazuje Demokratska stranka.

"Kakva je odgovornost svih njih, politička i operativna za visoku korupciju u zemlji protiv koje najavljuju borbu. A najveće je pitanje ipak legitimiteta Vlade u kojoj šestoplasirana stranka drži sve poluge vlasti i pet resora čime je izneverena volja građana. Glasajući za SNS građani nisu svakako glasali za Dinkića i šansu da i dalje upravlja zemljom", ističe se u saopštenju.

Demokratska stranka zaključuje da svaka Vlada treba da ima svoju šansu, ali da je jasno da su tu šansu dobili oni koji su već dosta lošeg ostavili iza sebe i da Srbija sa Dačićem, Veljom Ilićem i Dinkićem nema mnogo šansi za uspeh.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара