Читај ми!

Trojni sastanak o novoj vladi

Stranke koje učestvuju u razgovorima o formiranju vlade nastavljaju rad na pojedinostima koalicionog sporazuma. Danas razgovori unutar koalicije SPS–PUPS–JS. Sednica Predsedništva PUPS-a bez prisustva medija.

Koalicije oko socijalista i naprednjaka i Ujedinjeni regioni Srbije nastaviće razgovore o formiranju nove Vlade Srbije, uoči potpisivanja koalicionog sporazma u utorak, 10. jula.

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić ranije je rekao da razgovor o resorima još nije završen, ali je potvrdio da će šema "osam plus pet plus dva" biti i usvojena.

On je najavio da će imati razgovore najpre unutar koalicije SPS–PUPS–JS, a potom i konsultacije o koalicionom sporazumu sa strankama i koalicijama koje će činiti buduću vladu.

Dačić je rekao da će razgovarati i sa predstavnicima stranaka manjina i najavio da će ih pozvati da učestvuju u vladi.

Lider PUPS-a Jovan Krkobabić potvrdio je za RTS da će se danas održati sednica Predsedništva te stranke na kojoj će se razgovarati o političkom programu vladajuće koalicije, ali da nije predviđeno prisustvo medija na sednici.

Krkobabić je ranije rekao da je taj dokument u radnom obliku dostavljen PUPS-u i da će na sednici Predsedništva biti razmotren, iznete primedbe i mišljenja.

Prema njegovim rečima, PUPS nije učestvovao u njegovoj izradi, već su to učinili SNS, SPS i URS.

"Ovde je reč o državi i mora se strpljivo i mudro razgovarati", naglasio je lider PUPS-a, ali i dodao da do sada nije učestvovao u razgovorima koalicionih partnera.

"Mi ćemo razmatrati taj materijal, bez obzira na to što su se prema nama poneli nekorektno", zaključio je Krkobabić.

Govoreći o informacijama koje su se pojavile u javnosti da je PUPS nezadovoljan razgovorima, Dačić je naglasio da je on više puta rekao da je dogovor te trojne koalicije da se ide zajedno u vladu ili da ne ide niko.

"U ponedeljak treba da razgovaramo o tom političkom dogovoru sa PUPS-om i JS-om. Svaka od tri partije insistira na svojim posebnostima i te posebnosti moraju biti deo tog sporazuma", rekao je mandatar i naglasio da će se razgovori tek voditi na osnovu tog dokumenta.

Dačić je naveo da razume reakcije iz PUPS-a s obzirom na to da se "u medijima svašta piše".

Uprava URS-a ovlastila je lidera Mlađana Dinkića da potpiše koalicioni sporazum o formiranju nove vlade i dala saglasnost za nastavak pregovora o formiranju nove vlade koju će činiti koalicije oko SNS-a, SPS–PUPS–JS i URS.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи