Читај ми!

Jeremić: London se neće mešati

Vuk Jeremić se sastao u Londonu sa svojim britanskim kolegom Vilijamom Hejgom. Velika Britanija se neće mešati u proces formiranja nove vlade Srbije, rekao Jeremić.

Velika Britanija se neće mešati u proces formiranja nove vlade Srbije i za nju je najvažnije da buduća vlada ima demokratski legitimitet i evropsko opredeljenje, izjavio je Tanjugu ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Jeremić je u Londonu razgovarao s britanskim kolegom Vilijamom Hejgom o političkoj situaciji u Srbiji i toku pregovora oko formiranja nove vlade.

Britanci su "više puta podvukli da se u taj proces neće mešati i da je za Britaniju važno da buduća vlada Srbije, kako god bude komponovana, ima demokratski legitimitet i evropsko opredeljenje", rekao je Jeremić.

Među temama razgovora bilo je i predstojeće predsedavanje Srbije Generalnom skupštinom UN i šef srpske diplomatije je rekao da je u tom kontekstu vodio konsultacije s Britanijom, stalnom članicom Saveta bezbednosti UN i budućim predsedavajućim Grupe osam.

"Predsedavanje Srbije u UN počinje u septembru i do tada je od izuzetno velikog značaja da čujemo razmišljanja i poglede na svet svih onih koji su uticajni u organizaciji koju ćemo od septembra predvoditi", rekao je Jeremić.

"Neophodno je sarađivati s ključnim svetskim činiocima kada ste na čelu organizacije UN", kazao je on i dodao da će iz tog razloga njegova naredna destinacija biti Peking, pa Moskva, a zatim i druge.

S Hejgom sam razgovarao i o ispunjavanju milenijumskih ciljeva pošto predsednik Generalne skupštine UN postavlja komisiju za nadgledanje sprovođenja u delo tih ciljeva, rekao je Jeremić.

Ministar Jeremić je dodao da su među temama bila i globalna pitanja poput situacije na Bliskom istoku, u Siriji, na zapadu Afrike i iransko nuklearno pitanje.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво