Читај ми!

Dačić traži mandat od Nikolića

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije odlučilo je da lider te stranke zatraži od predsednika Srbije da mu poveri mandat za formiranje vlade. Sastanak Tomislava Nikolića i Ivice Dačića u 11 sati. Nikolić je ranije za RTS izjavio da očekuje "koliko već sutra" da Ivica Dačić zatraži mandat.

08.20 - Lider SPS-a Ivica Dačić u 11 sati sastaće se sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i zatražiti mandat za sastav vlade, potvrđeno je RTS-u.

02.00 - Predsedništvo Socijalističke partije Srbije odlučilo je sinoć da lider te stranke Ivica Dačić zatraži od predsednika Srbije da mu poveri mandat za formiranje nove vlade, rečeno je Tanjugu u SPS-u. Odluka je doneta jednoglasno.

23.55 - Ukoliko SNS i SPS postignu dogovor o parlamentarnoj većini moguće je da se u četvrtak - 28. juna sastanu predsednik Srbije Tomislav Nikolić i lider socijalista Ivica Dačić, saznaje RTS. Na sastanku bi se razgovaralo o mandataru nove vlade Srbije. 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za RTS da očekuje "koliko već sutra" da Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade.

"Mislim da su se u mom odstustvu stvari razvijale brzo i da postoje nagoveštaji kako bi sutra gospodin Dačić mogao da dođe da mi pruži dokaze da je formirana skupštinska većina  i da zatraži mandat za formiranje vlade", rekao je Nikolić. 

"Tako stvari sada stoje, koliko sam ja obavešten, ali kako čekam ja, tako sačekajte i vi. To je dobro, jer svako odugovlačenje značilo bi beskrajno mnogo lošeg i gubitak vremena kojeg Srbija ima jako malo", rekao je predsednik koji je prisustvovao tradicionalnom prijemu Poslovnog kluba "Privrednik".

Od nove vlade, kako je rekao, očekuje da omogući ljudima da rade uz neprekidnu brigu za bezbednost i da se Srbija pravno i po uređenosti približi Evropskoj uniji.

Na pitanje hoće li naprednjaci voditi buduću vladu, Nikolić je odgovorio da ne zna i da je to pitanje za naprednjake.

Istovremeno, vršilac dužnosti predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže da postoje realne šanse da naprednjaci učestvuju u formiranju parlamentarne većine i vlade.

"Ono što mogu danas sa izvesnošću da kažem jeste da će Demokratska stranka veoma teško formirati vladu, a za nas mogu da kažem da postoje nešto ozbiljnije šanse da učestvujemo u njenom formiranju", rekao je Vučić.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво