Читај ми!

Demokrate i(li) naprednjaci

Lider socijalista Ivica Dačić u nedelju saopštava sa kim će nastaviti pregovore o vladi, saznaje RTS. Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio da će u ponedeljak do kraja dana biti jasnija situacija oko formiranja vlade.

Ivica Dačić zakazao je, u nedelju u 13 sati, konferenciju za novinare, gde će kako RTS saznaje, saopštiti sa kim koalicija SPS-PUPS-JS nastavlja pregovore. Pre toga, Dačić će razgovarati sa Mlađanom Dinkićem.

U partijama koje predvode Čedomir Jovanović i Mlađan Dinkić, kažu da ih niko iz DS-a nije kontaktirao, iako su demokrate juče najavile da će nastaviti pregovore i sa LDP-om i URS-om.

Jedini predstavnik koalicije SPS-PUPS-JS koji se, u međuvremenu, oglasio je Jovan Krkobabić koji je rekao da će u ponedeljak do kraja dana biti jasnija situacija oko formiranja nove vlade.

Predsednik PUPS-a izjavio je, takođe, da njegova koalicija ne vodi razgovore sa nekom drugom stranom.

"Mislim da bi bilo korektno završiti razgovore sa stranom sa kojom smo i započeli, pre bilo čega drugog", rekao je Krkobabić za agenciju Beta.

Prema Krkobabićevim rečima, on danas nije učestvovao u bilo kakvim razgovorima o formiranju Vlade.

"Nadam se i očekujem da će me moji koalicioni partneri obavestiti o ishodu razgovora i bilo kakvom dogovoru", rekao je Krkobabić.

Iz Srpske napredne stranke ranije su najavili da će i oni u ponedeljak obavestiti javnost o tome dokle su stigli sa formiranjem parlamentarne većine.

Demokratska stranka je juče saopštila da je na sednici užeg Predsedništva odlučila da održi konsultacije s koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP i URS, a potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović rekla je da postoji težnja koalicije okupljene oko socijalista da sa DS-om formira parlamentarnu većinu.

Demokrate su saopštile da bi trebalo da inteziviraju pregovore vezane za pravljenje programske vlade zasnovane na odgovornoj ekonomskoj politici, borbi protiv siromaštva i borbi protiv korupcije, sa ciljem da ta vlada bude stabilna i podržana od široke većine u Skupštini Srbije.

Slavica Đukić Dejanović je, takođe juče, rekla da pregovore vodi lider SPS-a Ivica Dačić i da od nedavnog sastanka sa liderom DS-a Borisom Tadićem, o čemu je javnost obaveštena "nema informacija da se nešto bitno dogodilo".

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво