Читај ми!

SPS: Još nema većine

Parlamentarne većine još nema, rekla potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović, ali dodala da postoji težnja koalicije oko SPS-a da sa DS-om formira većinu. Predsednik JS-a Dragan Marković večeras razgovara sa Ivicom Dačićem.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da još nema parlamentarne većine i da sve stranke razgovaraju o novoj vladi.

"Svi sa svima razgovaraju, a većine još nema", rekla je Đukić Dejanović agenciji Beta na pitanje kakav je stav SPS-a u vezi sa pozivom Srpske napredne stranke da počnu pregovore o vladi.

Slavica Đukić Dejanović rekla je Tanjugu da postoji težnja koalicije okupljene oko socijalista da sa DS-om formira parlamentarnu većinu, ali da nema informacije da se u tom pravcu nešto bitno dogodilo.

Pregovore vodi lider socijalista Ivica Dačić i od nedavnog sastanka sa liderom DS-a Borisom Tadićem, o čemu je javnost obaveštena, "nema informacija da se nešto bitno dogodilo", navela je Slavica Đukić Dejanović.

Potpredsednica socijalista je rekla da je o najavi užeg predsedništva DS da će večeras biti nastavljeni razgovori sa koalicijom oko socijalista čula iz medija, s obzirom na to da se nalazi u Kragujevcu, gde radi kao lekar.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković najavio je da će večeras razgovarati sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem, između ostalog, i o ekonomskom programu.

"Pričaćemo o svemu, o ekonomskom programu, pravimo i mi i DS svoj ekonomski program, pa ćemo posle na sastanku da vidimo šta je naš, a šta njihov predlog", rekao je Marković Tanjugu.

Marković je rekao i da smatra da buduća vladajuća koalicija treba da bude velika.

Lider JS, međutim, nije želeo da komentariše najavu DS da će danas održati dodatne konsultacije oko formiranje vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP i URS, kao ni poziv lidera naprednjaka Aleksandra Vučića socijalistima da formiraju vladu.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović ne sumnja da će se naći najbolje rešenje kada je reč o formiranju buduće vlade.

"U javnosti je stvorena atmosfera da treba što pre formirati vladu. Po mom mišljenju, bolje je formirati kvalitetnu vladu nego kusu vladu", rekao je Obradović ranije danas za RTS.

Uz napomenu da su pregovori sastavni deo formiranja parlamentarne većine, Obradović je rekao da postoje ustavna i zakonska ograničenja i da se do septembra mora formirati vlada, a da ne sumnja u to da će se naći najbolje rešenje.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво