Читај ми!

Pastor: SVM ne ulazi u vladu

Savez vojvođanskih Mađara biće deo vladajuće većine okupljene oko Demokratske stranke u republičkom parlamentu, ali neće ulazitu u Vladu Srbije, izjavio predsednik SVM-a Ištvan Pastor. SVM predstavlja regionalnu stranku, i fokus njihovog delovanja je Vojvodina, dodao je predsednik te stranke.

Predsednik SVM-a Ištvan Pastor istakao je da Savez vojvođanskih Mađara neće ulaziti u Vladu Srbije, iako će biti deo vladajuće većine okupljene oko Demokratske stranke u republičkom parlamentu.

On je potvrdio da se juče sastao sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem, te da je na sastanku dogovorena dalja zajednička saradnja dve stranke na svim nivoima.

Na pitanje zbog čega ne želi da bude deo Vlade Srbije, Pastor je rekao da SVM predstavlja regionalnu stranku, te da je u fokus njihovog delovanja Vojvodina i lokalne sredine u njoj.

"To je dugoročni stav SVM-a i to nije sporno. Prostor našeg politiziranja je u izvršnim pozicijama na pokrajinskom i lokalnom nivou. SVM nema infrastrukturu u Beogradu da bi se prihvatili tako odgovornog posla", rekao je Pastor.

On očekuje da će vladajuća većina na republičkom nivou biti poznata za sedam do deset dana, a da će razgovori oko formiranja vlasti u lokalnim sredinama i na nivou Vojvodine između DS-a i SVM-a početi od danas.

"Danas će početi razgovori oko formiranja Vlade Vojvodine i tu će situacija biti jednostavna, s obzirom da će saradnju nastaviti partneri iz prethodna tri saziva Vlade Vojvodine", rekao je Pastor i dodao da očekuje da će Skupština Vojvodine biti konstituisana krajem juna.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara očekuje da će i vlast u Subotici biti formirana do kraja juna.

On je rekao da je obavljen prvi preliminarni razgovor između predstavnika koalicije oko Demokratske stranke i SVM-a.

"U Subotici želimo da okrenemo novi list, da odnosi između SVM-a i DS-a ne budu kao ranije. Želimo da postignemo dogovor po kojem u izvršnu vlast iz obe stranke neće biti delegirani prethodni kadrovi i mislim da oko toga ne postoji spor", rekao je Pastor Tanjugu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи