Читај ми!

Srbi upozoravaju Euleks zbog tablica

Na barikadi u Zupču Srbi zaustavili tri vozila Euleksa i upozorili pripadnike te misije da njihove tablice neće važeti na tom području od trenutka kada vozilima sa srpskim registarskim tablicama bude zabranjen ulazak na prelazima na severu Pokrajine.

Srbi koji dežuraju na barikadi u Zupču kod Zubinog Potoka upozoravaju predstavnike Euleksa da njihove tablice neće važiti na tom području od trenutka kada bude zabranjen ulazak vozilima sa srpskim registarskim tablicama na prelazima na severu Pokrajine.

Srbi su danas na barikadi u Zupču zaustavili tri vozila Euleksa i upozorili pripadnike Misije EU da tablice Euleksa "neće biti važeće u Ibarskom Kolašinu od onog trenutka kada Euleks pokuša da zabrani srpske registarske tablice na ovom području".

Na barikadi u Zupču, koja se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, Srbi svakodnevno dežuraju, a na ovom putu prohodna je jedna kolovozna traka.

Pripadnici Euleksa u koloni od nekoliko vozila svakodnevno iz pravca Prištine prolaze ovim putem kako bi obavljali smenu na administrativnom prelazu Brnjak na krajnjem severu Kosova.

Oni su danas delili letke sa obaveštenjem vozačima koji koriste administraivni prelaz Jarinje da vozila moraju biti preregistrovana na KS ili RKS tablice.

U letku piše da su novi propisi u vezi sa registarskim tablicama u skladu sa sporazumom o slobodi kretanja postignutim u dijalogu vlasti Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

"Svim vlasnicima automobila sa prebivalištem na Kosovu je dozvoljeno samo da imaju registarske tablice sa inicijalima KS ili RKS", piše na letku Euleksa.

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku kojom je od 1. juna zabranjeno kretanje na Kosovu vozilima koja imaju srpske tablice sa početnim slovima kosovskih gradova.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи