Читај ми!

Trivan: Investitori odustaju zbog Nikolića

Pošto je Tomislav Nikolić za sedam dana vladavine uspeo da državi napravi problem sa regionom, EU i čitavim svetom, ne treba da čudi zašto investitori nisu spremi da ulažu u Srbiju, kaže potpredesednica DS Jelena Trivan.

Potredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan rekla je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić za sedam dana vladavine uspeo da državi napravi problem sa regionom, EU i čitavim svetom i da zato ne treba da čudi zašto investitori nisu u ovom trenutku spremni da ulažu u Srbiju.

Trivanova je Tanjugu, reagujući na saoštenje Srpske napredne stranke u kome se navodi da je odluka "Danijelija" da odustane od ulaganja u Srbiji, posledica nesposobnosti i obmana demokrata, rekla da je svetska javnost preplavljena informacijama o nestabilnosti u Srbiji nakon izbora Nikolića za predsednika i da je upavo to razlog povlačenja investitora.

"Za sedam dana vladavine Nikolić je uspeo da napravi Srbiji problem sa EU zbog izjava o Srebrenici, sa Hravtskom zbog stavova o Vukovaru, sa celim svetom zbog ideje da prizna Južnu Osetiju i Abhaziju", navela je Trivanova.

Kako je istakla Trivanova, strani mediji su puni tekstova o nestabilnosti u Srbiji i regionu i da je "krajnje prirodno da investitori nisu spremni da u ovom trenutku i ovakvim okolnostima ulažu u Srbiju".

"Mislim da je krajnje neverovatno i pomisliti da bi takvi ljudi bili garant invrestitorima da dođu", zaključila je Trivan.

Srpska napredna stranka je, nakon izjave lidera DS Borisa Tadića da su dve italijanske kompanije "Danijeli" i "Baldijeri" odlučile da odlože investicije do daljeg nakon izbora Nikolića, poručila da Tadić tom izjavom pokušava da opravda svoju nesposobnost i korumpiranost vlade.

Takođe, SNS je navela da je već kontaktirala italijansku ambasadu te da će oni, a ne demokrate koje, kako navode to nikada nisu ni mogle, učiniti sve da "Danijeli" dođe u Srbiju.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво