Читај ми!

SDA: Imamo poverenje u Tadića

Novu vladu treba da formiraju stranke koje su formirale aktuelnu vladu, smatra predsednik SDA Sulejman Ugljanin. Imamo veliko poverenje u Borisa Tadića kao kandidata za mandatara, kaže Ugljanin.

Stranka demokratske akcije Sandžaka podržava formiranje vlade od stranaka okupljenih oko Demokratske stranke i s kandidatom za mandatara Borisom Tadićem na čelu, rekao je Tanjugu lider te stranke Sulejman Ugljanin.

Ugljanin, koji je u ponedeljak u Beogradu već razgovarao s Tadićem o formiranju buduće vlade, naveo je da njegova stranka ima veliko poverenje u bivšeg predsednika kao kandidata za mandatara i da novu vladu treba da formiraju stranke koje su formirale aktuelnu vladu.

Upitan da li je za njega prihvatljivije da u buduću vladu uđe URS Mlađana Dinkića ili LDP Čedomira Jovanovića, Ugljanin je slikovito odgovorio da, kada se pravi kuća "neko kaže bolje tegola, neko crep", a važno je da se gradi i da oba pokrivaju krov.

Lider SDA, koji je ministar bez portfelja u dosadašnjoj Vladi Srbije, istakao je da dosadašnja koalicija ima sve preporuke da formira i buduću vladu, jer, kako je naveo, ima dobru osnovu, dobre odnose, poverenje građana i dobre izborne rezultate.

"Pokušavamo da imamo dobre rezultate, iako smo na čelu države bili u vreme najveće oluje. Tada smo imali snage da formiramo kancelariju za održivi razvoj nerazvijenih područja, imali smo snage i hrabrosti da napravimo izvanrednu strategiju i da počnemo njenu realizaciju, tako da su sve nerazvijene opštine u Srbiji prvi put u istoriji dobile svoja urbanistička akta ili su ona u završnoj fazi katastara", rekao je Ugljanin.

SDA ima i jasan stav da nova vlada mora da bude formirana što pre, rekao je Ugljanin koji veruje da će tako i biti i da će Srbija novu izvršnu vlast dobiti za sedam do deset dana.

Otprilike tada će biti "zaokružene" i parlamentarne većine u opštinama i gradovima Sandžaka. Ugljanin je najavio da će struktura vlasti u sandžačkim opštinama biti praktično "presnimljena" sa nivoa Republike.

"Vode se stalni razgovori predstavnika stranaka, uspostavlja se dobra komunikacija i već vidim da ti lokalni predstavnici naših stranaka vode žive razgovore", rekao je Ugljanin i dodao da se zapravo i čeka formiranje vlade na državnom nivou kako bi lokalne vlasti bile rešene, kako je rekao, u paketu.

U Novom Pazaru, na primer, izabrani odbornici su se dogovorili da se prva konstitutivna sednica lokalnog parlamenta održi 15. juna, naveo je Ugljanin, uveren da će do tada biti formirana i Vlada Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво