Читај ми!

Odložen sastanak DS i koalicije oko SPS-a

Najavljeni sastanak lidera PUPS-a Jovana Krkobabića sa lidrima SPS-a i DS-a Ivicom Dačićem i Borisom Tadićem nije održan, pošto je Dačić otputovao u Moskvu. Nije mi poznato da li je dogovorena skupštinska većina, rekao ranije Krkobabić.

Lider socijalista Ivica Dačić otputovao je u Moskvu, zbog čega nije održan sastanak sa liderom PUPS-a Jovanom Krkobabićem i DS-a Borisom Tadićem, koji je Krkobabić ranije najavio.

Krkobabić je Tanjugu ranije rekao da na sastanku očekuje da od Tadića "čuje novosti" u vezi sa formiranjem vlade i da još ne zna da li će te novosti biti pozitivne ili negativne.

"Očekujem da nam Tadić nešto novo saopšti, ali trenutno ne mogu da tvrdim ni da je postignuta većina, ni da to nije učinjeno", rekao je Krkobabić.

Krkobabić je rekao da je za izjavu predsednika Pokrajinskog odbora DS-a u Vojvodini Dušana Elezovića da je DS veoma blizu dogovora o formiranju vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS i LDP-a čuo preko medija i ponovio da on nema saznanja o postignutoj većini.

Prema rečima Krkobabića, do kraja meseca biće poznato da li je koalicija SPS-PUPS-JS i stranaka oko DS-a uspela da se dogovori o budućoj vladi.

"Ako se to ne dogodi, predstoji nam razgovor sa drugim strankama, a ukoliko i to ne uspe - teorijski nije nemoguće da se ipak stvori velika koalicija DS-a i SNS-a", rekao je Krkobabić.

Predsednik PUPS-a je naglasio da ne odustaje od ranije iznetih principa, među kojima je i protivljenje smanjenju ili zamrzavanju penzija, a u prilog tome naveo i da se Tadić sa tim složio.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара