Читај ми!

DSS: Vašar na političkoj sceni

Stranke koje su bile na vlasti u prethodne četiri godine prave vašar na političkoj sceni Srbije dogovorima o formiranju buduće vlade, ističe DSS, i dodaje da dogovori treba da počnu tek posle polaganja zakletve izabranog predsednika Srbije.

Demokratska stranka Srbije ocenila je da stranke koje su bile na vlasti u prethodne četiri godine prave vašar na političkoj sceni Srbije dogovorima o formiranju buduće vlade. U toj stranci od naredne vlade očekuju da ubuduće ne podleže pritiscima Brisela, saopšteno je na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Mora da postoji red kao u svim demokratskim državama, a to je da novoizabrani predsednik položi zakletvu i onda počne formalni proces pregovora o formiranju vlade. Još nismo u toj situaciji, a vidimo jedan vašar na političkoj sceni Srbije od strane političkih partija koje su bile u koaliciji u prethodnoj vladi", rekao je portparol DSS-a Petar Petković.

On je naveo da se te stranke "same od sebe dogovaraju" i dodao da žele da vode Srbiju i ubuduće "iako su poraženi".

"Da sačekamo da novi predsednik položi zakletvu, da on bude taj koji će poveriti mandat i da onda vidimo kako će teći razgovori o formiranju vlade. U tom pravom trenutku razgovaraće i DSS", rekao je Petković odgovarajući na pitanje da li DSS pregovara sa nekom strankom o formiranju vlade.

Portparol DSS-a je istakao da je u prethodnoj vladi Brisel bio "glavni gazda" i izrazio nadu da će ta praksa da se zaustavi.

"Dobro znamo da je prethodna vlast radila iza leđa građana, a u koordinaciji sa Briselom, koji je bio glavni gazda. Nadam se da će se porazom (doskorašnjeg predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa) Tadića se zaustaviti takva praksa i Srbija se razvijati u drugom pravcu", istakao je Petković.

On je naveo da bi ciljevi buduće vlade trebalo da budu pre svega očuvanje teritorijalnog integriteta i bolji standard i ekonomija.

Porptarol DSS-a je ocenio i da je nedopustivo što predstavnici odlazeće vlasti, pre svih, kako je rekao ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, nije preneo građanima Srbije nove uslove na evropskom putu Srbije, koje je, prema njegovim rečima, izneo izaslanik visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, Miroslav Lajčak tokom nedavne posete Srbiji.

"Da se ukinu srpske institucije na Kosovu je jedan od tih uslova", dodao je Petković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво