Читај ми!

Koštunica: Vreme da Brisel kaže istinu

Uveren sam da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kada ga iz Brisela o tome budu formalno obavestili, izaći i javno reći građanima da EU traži odustajanje od Kosova zarad pregovora o članstvu, rekao Vojislav Koštunica. Došlo je vreme za istinu, kaže predsednik DSS-a.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica uveren je da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kada ga Brisel o tome formalno obavesti, reći srpskom narodu šta EU zahteva od Srbije, ocenivši da će Unija tražiti odustajanje od Kosova zarad početka pregovora za članstvo.

Evropska unija će započeti sa pritiscima i ucenama prema Srbiji, zahtevajući potpuno odustajanje od Kosova zarad dobijanja početka pregovora za članstvo u EU, navodi se u saopštenju DSS-a.

"Poruke sa ovakvim sadržajem već donose u Beograd diplomate iz država EU. Veoma je važno što je za predsednika Srbije izabran predstavnik opozicije, jer sam uveren da će Nikolić, kada ga Brisel formalno obavesti o svojim planovima, kao predsednik Srbije saopštiti srpskom narodu šta EU zahteva od Srbije", rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, građane Srbije više niko neće moći da obmanjuje i zavarava kada je u pitanju politika EU prema Kosovu.

"Došlo je vreme za istinu i na predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću je da kada ga EU obavesti šta su uslovi za početak pregovora o članstvu u EU, to i saopšti narodu Srbije", rekao je Koštunica.

Predsednik DSS-a je istakao da je, kada je kao predsednik Vlade Srbije prvi put čuo od zapadnih diplomata da je njihov cilj nezavisnost Kosova, takvu ideju odbacio i o tome obavestio građane Srbije.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво