Читај ми!

Tadić: DS ostaje u Vladi

Demokratska stranka odlučila da nastavi pregovore s koalicijom oko SPS-a o formiranju nove vlade, a odluku o kandidatu za premijera doneće uskoro, rekao lider te stranke Boris Tadić.

Najuže rukovostvo Demokratske stranke odlučilo je da nastavi pregovore s koalicijom oko SPS-a o formiranju nove vlade, a odluku o kandidatu za premijera doneće uskoro, izjavio je predsednik te stranke Boris Tadić.

Tadić je, posle troipočasovnog sastanka vrha Demokratske stranke, održanog iza zatvorenih vrata, rekao će DS učestvovati u budućoj vladi.

"Znam da vas zanima ko će biti premijer, ali prvo ćemo razgovarati o programu nove vlade, a onda o personalnim rešenjima", rekao je Tadić u sedištu stranke.

Predsedništvo DS-a odlučilo je da sa koalicionim partnerima najpre razgovara o ciljevima i načelima buduće vlade, a tek potom o kandidatu za premijera i ostalim kadrovskim rešenjima.

Prema njegovim rečima, načela funkcionisanja buduće vlade treba da budu: izgradnja što pravednijeg društva, približavanje vlade građanima i rešavanje problema građana na najefikasniji način, a vlada treba da funcioniše i dalje kao sistem koji se bori protiv korupcije i kriminala.

Boris Tadić je naveo da je neophodno da nova vlada nastavi proces reformi i da njen najvažniji cilj treba da bude datum početka pregovora o članstvu u EU.

"Odluka o pregovorima sa koalicionim partnerima, pre svega koalicijom oko Socijalističke partije Srbije trebalo bi da bude potvrđena na višim organima stranke", rekao je prvi čovek demokrata.

Sastanak u prostorijama Demokratske stranke u Krunskoj ulici u Beogradu počeo je oko 15 sati.

Sastanku su, osim lidera demokrata Borisa Tadića, prisustvovali zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas, potpredsednici Dušan Petrović, Dragan Šutanovac i Bojan Pajtić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović. Sastanku su prisustvovali i savetnik Borisa Tadića Nebojša Krstić, kao i predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво