Читај ми!

Vučić: Neću biti gradonačelnik

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić kategorično odbacio mogućnost da bude gradonačelnik Beograda. DS i SPS imaju problem s legitimitetom kad je reč o formiranju vlade, ali SNS neće praviti problem ukoliko obezbede parlamentarnu većinu, rekao Vučić.

Aleksandar Vučić kategorički je odbacio mogućnost da će biti novi gradonačelnik Beograda, jer je, kako je rekao, osvojio manje glasova nego pre četiri godine i zato "ne želi prevarom da dođe do te funkcije".

Komentarišući razne kombinatorike koje se pojavljuju u medijima, a koje se odnose i na formiranje vlasti u Beogradu, Vučić je, na konferenciji za novinare, kategorično odbacio mogućnost da bude na čelu glavnog grada.

Vučić je rekao da je na ovim izborima osvojio manje glasova nego pre četiri godine i da zato "ne želi prevarom da dođe do te funkcije".

On je najavio da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić u ponedeljak  razgovarati sa liderom DS-a Borisom Tadićem i dodao da je on već razgovarao sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem.

Vučić je rekao da DS i SPS imaju problem s legitimitetom kad je reč o formiranju vlade, ali da "SNS neće praviti problem" ukoliko obezbede parlamentarnu većinu.

On je naveo da je spreman da razgovara sa svima o teškoj ekonomskoj i političkoj situaciji u zemlji i poručio da je SNS otvorena za razgovore o vladi, o programima, planovima, ali "ne o trgovini i tome ko će koje feude da uzme".

"Tadić i Dačić imaju problema sa legitimitetom, a mi - kako u vladu sa onima koji su zemlju razorili", objasnio je Vučić, koji je vršilac dužnosti predsednika SNS pošto je Nikolić juče podneo ostavku na tu stranačku funkciju.

Vučić je više puta na konferenciji ponovio da DS, SPS i LDP imaju problema sa legitimitetom u formiranju vlade, ali da, ukoliko obezbede većinu, "SNS neće praviti problem".

Odgovorajući na pitanje da li je moguća koalicija između SNS i DS, ili neki "oročeni" dogovor te dve stranke, Vučić je rekao da bi ta odluka za SNS bila teška i, po njegovom mišljenju, nemoguća.

"Ali, nemojte da ja dajem konačan sud. Postoje stranački organi. Ja lično to neću predlagati", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da su se građani Srbije na izborima izjasnili za promene i zato, kako smatra, SNS treba da bude nosilac buduće vlade.

Prema njegovim rečima, i druge stranke imaju pravo da oforme parlamentarnu većinu, ali, kako je rekao, to bi bilo suprotno volji građana i ne bi bilo dobro za Srbiju i njenu budućnost.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи