Читај ми!

Vorlik: Što pre formirati vladu

U interesu Srbije i SAD je da se što pre formira nova vlada, rekla američka ambasadorka Meri Vorlik. Taj posao treba prepustiti strankama koje su pobedile na parlamentarnim izborima, smatra Vorlik.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Meri Vorlik izjavila je da je u interesu SAD i Srbije da se što pre formira nova vlada i da taj posao treba prepustiti strankama koje su pobedile na parlamentarnim izborima.

Odgovarajući na pitanje novinara u Boru, Vorlikova nije želela da komentariše izjavu lidera socijalista Ivice Dačića da zemlje zapada vrše pritisak da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka formiraju novu Vladu Srbije, ocenivši da je mnogo važnije da se ona formira što pre, kako bi se posvetili razvoju privrede, evropskim integracijama i novim investicijama.

Na pitanje o čemu je razgovarala sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Vorlikova je rekla da mu je prenela stav američke administracije da je u interesu i SAD i Srbije da se što pre formira nova vlada.

Prema njenim rečima, Nikolić je izrazio prvirženost nastavku puta Srbije ka punopravnom članstvu u EU i unapređenju dobrih odnosa SAD i Srbije.

Američka ambasadorka je izbegla odgovor na pitanje da li joj je Nikolić rekao da SNS neće formirati vladu sa Demokratskom strankom Srbije Vojislava Koštunice, rekavši da bi to pitanje trebalo uputiti Nikoliću i čelnicima drugih stranaka.

Komentarišući da li će posle izbora Nikolića za predsednika Srbije odnosi SAD i Srbije ostati isti, Vorlikova je rekla da nema razloga da se ne nastavi dobra saradnja dve zemlje na svim nivoima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво