Читај ми!

RIK: Nikolić 49,54 - Tadić 47,31 odsto

Republička izborna komisija saopštila rezultate predsedničkih izbora sa 99,68 odsto biračkih mesta, prema kojima je Tomislav Nikolić osvojio 49,54 odsto, a Boris Tadić 47,31 odsto glasova birača.

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je rezultate predsedničkih izbora sa 99,68 odsto biračkih mesta, prema kojima je predsednički kandidat Tomislav Nikolić osvojio 49,54 odsto, a njegov protivkandidat Boris Tadić 47,31 odsto glasova birača.

Konačni rezultati predsedničkih izbora biće proglašeni u četvrtak, rečeno je na sednici RIK-a.

Članovi RIK-a danas su odbacili i tri prigovora kao neosnovana, a od Republičke radiodifuzne agencije zatražena je informacija šta će RRA učiniti povodom čestitke koja je iz Evropske unije upućena jednom od predsedničkih kandidata pre završetka izbornog procesa.

Koordinator za Kosovo i Metohiju Marko Danilović obavestio je RIK da su izbori u južnoj srspskoj pokrajini, s obzirom na okolnosti, sprovedeni na "opšte zadovoljstvo".

"Ceo izborni proces organizavan pod novim uslovima dobro je sproveden, uz uvažavanje RIK-a i OEBS-a, kao i stalnog sastava i radnih tela", rekao je Danilović.

Na sednici je usvojen i izveštaj o sprovedenim izborima za poslanike u kojem je detaljno naveden broj osvojenih mandata svake stanke koja je ušla u parlament.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво