Читај ми!

DS: Početak pregovora o skupštinskoj većini

Predsedništvo DS-a odlučilo da započne pregovore sa grupacijom SPS–PUPS–JS oko formiranja parlamenatarne većine. U utorak ili sredu ime kandidata DS-a za premijera Srbije.

22.45 - Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković rekao da bi ta stranka sutra mogla da saopšti ime svog kandidata za premijera Srbije, prenosi agencija Beta.

22.00 - Završen sastanak Predsedništva Demokratske stranke. Očekuje se saopštenje DS-a.

U sedištu Demokratske stranke u Beogradu održana je sednica užeg sastava Predsedništva stranke. Nakon sednice nije bilo izjava, a kako je kratko saopšteno, analizirani su izborni rezultati.

Predsedništvo DS-a donelo je odluku da započne pregovore, na osnovu dogovora postignutog 8. maja,  sa koalicionim partnerima SPS–PUPS–JS oko formiranja parlamenatarne većine, navodi se u saopštenju.

Sednici, koja je održana u sedištu stranke u Krunskoj ulici u Beogradu i koja je trajala skoro četiri sata, prisustvovali su predsednik stranke Boris Tadić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, potpredsednici stranke Dragan Đilas, Dušan Petrović, Bojan Pajtić i Jelena Trivan, kao i Tadićevi najbliži saradnici Srđan Šaper i Nebojša Krstić.

Kako je ranije novinarima okupljenim ispred sedišta DS-a rekla predstavnica te stranke Maja Videnović, u pitanju je bila redovna sednica koja se održava uvek nakon izbora.

Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković rekao je da bi ta stranka sutra mogla da saopšti ime svoga kandidata za premijera Srbije, prenosi agencija Beta. Internet portal Radio-televizije Vojvodine prenosi, pak, da će kandidat za premijera DS-a biti poznat u sredu.

Na pitanje da li je Predsedništvo DS-a razmatralo ko bi mogao biti kandidat za premijera, Novaković je odgovorio potvrdno i dodao da će DS u javnost izaći sa imenom kandidata.

Govoreći o kadrovskim rešenjima u pokrajinskoj vlasti, Novaković je za RTV rekao da mu se kao "najlogičnije" rešenje čini da Bojan Pajtić ostane predsednik Vlade Vojvodine.

Demanti navoda o raspuštanju beogradskog odbora DS-a

U saopštenju ranije dostavljenom medijima, Demokratska stranka demantovala je informacije o navodnom raspuštanju Gradskog odbora i opštinskih odbora DS-a u Beogradu koje je, kako navode, "tokom celog dana plasirala Srpska napredna stranka".

"Demokratska stranka prilaže medijima na uvid odluku Izvršnog odbora DS-a od 16. maja 2012. godine, kojom se raspisuju redovni neposredni izbori u 11 opštinskih odbora Demokratske stranke u Beogradu, kojima je isticao dvogodišnji mandat započet 5. juna 2010. godine", navodi se u saopštenju.

Na osnovu Pravilnika o lokalnoj organizaciji Demokratske stranke mandat predsednika i članova opštinskih odbora traje dve godine, nakon čega se moraju održati izbori za nove organe opštinskih organizacija. Redovna skupština Gradskog odbora Demokratske stranke održava se u julu, navodi se u saopštenju DS-a.

Prethodno je i predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić demantovao vest da je taj odbor raspušten.

Šapić je Tanjugu rekao da je reč o pripremama za redovne izborne skupštine koje se održavaju svake dve godine.

Izborne skupštine u 11 od ukupno 17 opštinskih odbora demokrata u Beogradu, kako je naveo, trebalo je da budu održane početkom juna, ali su zbog opštih izbora zakazane za 30. jun.

Agencija Beta je tokom popodneva objavila informaciju da je stranka raspustila beogradski odbor, kao i 11 opštinskih odbora u prestonici, zbog loših rezultata u drugom krugu predsedničkih izbora.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара