Читај ми!

Ultimatum OVK Tačiju

Udruženja proistekla iz OVK upozoravaju da će se mobilisati da zaštite Albance na severu Kosova, ako ih ne zaštite kosovska vlada, Kfor i Euleks.

Ukoliko kosovske vlasti, Kfor i Euleks ne zaštite Albance na severu Kosova, udruženja proistekla iz nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova zapretila su da će se mobilisati kako bi ih sami zaštitili.

Predstavnici tri udruženja iz opštine Srbica oglasili su se zbog stanja na severu Mitrovice nakon poslednjih događaja kada je ubijen Seljver Haradinaj i ranjeni članovi njegove porodice, a posebno zbog "dosadašnjih neuspeha kosovskih i međunarodnih bezbednosnih institucija u odbrani Albanaca".

"Duboko smo uznemireni poslednjim događanjima na severu Mitrovice izazvanim ekstremističkim i terorističkim napadima srpskih paralelnih struktura, kao i srpskih terorističkih i zločinačkih organizacija koje su ubačene na Kosovu. Odlučili smo da mi, bivši borci OVK izađemo i zaštitimo ovdašnje Albance", navodi se u saopštenju.

"Naravno, ako kosovska vlada i međunarodne bezbednosne institucije, Kfor i Euleks ne preduzmu nešto kako bi zaštitili Albance od sistematskog nasilja srpskih ekstremista, mi ćemo se mobilizovati i otići tamo", piše, između ostalog, u zajedničkom saopštenju, koje su potpisali predsednici tri udruženja Hisni Ngucati (OVL), Haki Aruči (SML) i Nebih Ferizi (SHFD).

U saopštenju se dalje navodi da je krajnje vreme da kosovska vlada i bezbednosne institucije učine sve što je neophodno kako bi se albansko stanovništvo zaštitilo od srpskog ekstremizma.

"Došao je kraj našem strpljenju. Bivši borci OVK su pozvani i dalje će biti pozivani i sa njima ćemo se konsultovati o merama koje ćemo preduzeti, o mobilizaciji svih i o načinu za odbranu Albanaca na severu Kosova", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво