Читај ми!

Incident u Kosovskoj Mitrovici

Stanovnici severnog dela Kosovske Mitrovice sprečili kosovsku policiju, koja je došla iz južnog, albanskog dela grada, da rasporede stalne policijske patrole u blizini "Tri solitera". Kosovska policija se, posle incidenta, povukla u južni deo grada.

Pripadnici kosovske policije pokušali su, oko 13 časova, da postave tri kontejnera u blizini "Tri solitera" u Kosovskoj Mitrovici, ali su ih, posle oglašavanja sirena za uzbunu, u tome sprečili stanovnici severnog, srpskog dela tog podeljenog grada.

Kosovska policija je do "Tri solitera" došla oko 13 časova i pokušala da postavi tri kontejnera, u koja bi, kako je najavljeno, bila smeštena stalna policijska patrola.

Jedan su postavili, a posle koškanja sa lokalnim Srbima povukli su se u južni deo grada, a kontejner je demoliran.

Portparol kosovske policije Besim Hoti rekao je da policija pokušava da spusti tenzije u tom delu grada.

"Kontejner je trebalo da služi policajcima za bolje uslove rada u smislu pružanja bezbednosti građanima i stanovnicima Tri solitera. Tenzije su prisutne kod građana bez obzira na njihovu etničku pripadnost, ali pokušavamo zajedno sa njima da spustimo tenzije kako bismo doprineli miru i stabilizaciji situacije", rekao je Hoti.

Predsednik Opštine Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić kaže da je siguran da postavljanje kontejnera nema veze sa poslednjim incidentom u "Tri solitera", već je imalo za cilj da isprovocira reakciju Srba.

"Što se istrage tiče mi imamo nekoliko informacija šta se zaista desilo i insistiramo da međunarodna zajednica izvrši nepristrasnu istragu", naveo je Pantić.

Incident se dogodio svega 24 časa pošto je kosovski ministar policije Bajram Redžepi najavio raspoređivanje stalnih policijskih patrola u tom delu grada, pošto je u eksploziji bombe poginuo jedan Albanac, dok je dvoje njegove dece povređeno.

Istovremeno, u južnom delu Kosovske Mitrovice okupili su se Albanci, koji su došli iz pravca sela Suvi Do, u kojem je sinoć pretučen Srbin Vladimir Denović. Oko 13.45 razišli su se građani na obe strane, prenosi Beta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије