Читај ми!

Mapa bez Kosova tehnička greška

Radi se na ispravljanju mape Srbije bez Kosova na portalu EU i u pitanju je tehnička greška, poručuju iz Brisela. Stranica Srbije danas je, zbog izmena, nedostupna.

Stav Evropske komisije o statusu Kosova je i dalje neutralan, a mapa na portalu Evropske unije na kojoj je Srbija prikazana bez Kosova je tehnička greška.

Mapa Srbije bez Kosova na portalu EU je greška, i već se radi na njenom ispravljanju, rekao je Tanjugu funkcioner Evropske komisije koji je insistirao na anonimnosti.

On je odlučno odbacio optužbe koje su se mogle čuti iz Beograda da je u pitanju politička poruka da Srbija, nakon što je postala kandidat za pridruživanje, mora da se odrekne Kosova.

"Naš stav se nije promenio - i dalje smo statusno neutralni kad je reč o Kosovu", izjavio je on.

Tanjugov sagovornik objasnio je da je grešku napravila tehnička služba koja se bavi održavanjem stranice, i da je pomenuta mapa mesecima stajala na sajtu pre nego što je greška uočena.

Na istoj internet stranici, Srbija je svrstana među "ostale zemlje" umesto među kandidate za članstvo u EU.

"Na sajtu Komisije smo već označili Srbiju kao zemlju kandidata, ali glavni portal EU je iz tehničkih razloga nešto teže osvežiti", objasnio je on, i dodao da su u toku radovi na izmeni stranice.

Stranica Srbije na portalu Evropske unije danas je, zbog ispravljanja greške, nedostupna.

Interaktivna mapa Evrope postavljena je i na naslovnu strana rubrike "Države" na sajtu Evropske unije, odakle linkovi vode na profile svih zemalja. Kosovo i Srbija su prikazani kao dva entiteta, ali ako se "mišem" pokuša dobiti podatak o Kosovu link vodi na Srbiju.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво