SNS i preduzetnici zajedno na izborima

Sporazum o zajedničkom učešću na predstojećim parlamentarnim izborima potpisali su Srpska napredna stranka i Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije. Sporazumom je predviđeno da u sklopu svoje poslaničke liste SNS dodeli jedan mandat predstavniku APPS-a u republičkom parlamentu.

Srpska napredna stranka (SNS) i Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije (APPS) potpisali su Sporazum o zajedničkom učešću na predstojećim parlamentarnim izborima.

Sporazum su potpisali lider naprednjaka Tomislav Nikolić i predsednik APPS-a Žarko Milisavljević.

U Sporazumu, koji je potpisan u sedištu SNS-a, navodi se da će APPS finansijski, ali i drugim raspoloživim sredstvima pravnih lica i preduzetnika srazmerno materijalnim potencijalima, pomagati predizboru kampanju.

Nikolić je rekao da je sporazum sa APPS potpisan sa željom da lista SNS obuhvati sve one koji žele da se situacija u Srbiji promeni. On je izrazio zadovoljstvo što su se članovi Asocijacije udružili sa SNS kako bi se izborili za promene jer, kako je rekao, "sada u Srbiji mogu da rade samo javna preduzeća i miljenici vlasti".

Predsednik APPS rekao je da je ta Asocijacija pristupila SNS jer je saglasna sa ekonomskim programom Bele knjige naprednjaka, naročito sa rešenjima problema malih i srednjih preduzeća.

"Četiti godine smo pokušavali da reagujemo na mere vlade ali su naša rešenja odbijana, a mi smo izopšteni iz Socijalno-ekonomskog saveta", rekao je Milisavljević.

Milisavljević je istakao da su mala i srednja preduzeća najredovnije platiše, da predstavljaju kičmu poreskog sistema i zbog toga nemaju pravo da samo posmatraju sa strane i čekaju da se nešto promeni.

Sporazumom je predviđeno da u sklopu svoje poslaničke liste SNS dodeli jedan mandat predstavniku APPS-a u republičkom parlamentu, kao i da će u slučaju eventualnog formiranja vlade, naprednjaci pri imenovanju državnih sekretara uvažiti predloge Asocijacije i to za mesta sekretara u ministarstvima ekonomije i rada.

U sklopu izbornih lista za gradske i opštinske odbornike, naprednjaci će, prema tekstu Sporazuma, jedan broj mesta nameniti privrednicima, koji bi bili predstavnici APPS u gradskim i opštinskim većima nakon izbora.

Sporazum predviđa i da se, u skladu sa Zakonom o radu, predstavnicima Asocijacije omogući ravnopravno učešće u socijalno-ekonomskom dijalogu, a u zavisnosti od izbornog rezultata, dve strane će uspostaviti operativnu saradnju na efikasnom sprovođenju utvrđenih ciljeva i mera ekonomske politike.

APPS okuplja 141.100 pravnih subjekata i zanatskih radnji, organizovanih u 68 strukovnih i lokalnih udruženja koji zapošljavaju 231.000 radnika.

broj komentara 22 pošalji komentar
(petak, 02. mar 2012, 18:21) - cesmovaca [neregistrovani]

Bice 50% bolje,

ako Toma bude izabran:Od strajka gladju ostace samo glad!

(četvrtak, 01. mar 2012, 07:23) - pustara [neregistrovani]

mozda ,da

Hvaljenje ,sadasnje vlasti ,uspesnoscu svoje vladavine, sa ovim pada u vodu!

(četvrtak, 01. mar 2012, 07:18) - mostonga [neregistrovani]

da

Sposobni mali i srednji privrednici ,svakom su dobrodosli!

(sreda, 29. feb 2012, 23:09) - Nikolina [neregistrovani]

kako

Drugačije ne može ni biti, svi su prepoznali kome je zaista stalo da u ovoj zemlji bude bolje i da svi napokon počnemo da živimo, ali zaista da živimo.

(sreda, 29. feb 2012, 20:58) - dragana [neregistrovani]

\\\\\\\\\

svaka cast privrednicima na odluci o koaliciji.

(sreda, 29. feb 2012, 19:52) - Petar [neregistrovani]

Pozdravljam


Polako svi pocinju ozbiljno da shvataju koliko je SNS ozbiljan u zelji da osvoji vlast i promeni nam zivot na bolje.Ekonomija je uvek na prvom mestu. Pozdravljam.

(sreda, 29. feb 2012, 19:47) - Hrizantema [neregistrovani]

Zajedno!

Privreda je shvatila uz koga ce procvetati!

(sreda, 29. feb 2012, 19:08) - anonymous [neregistrovani]

@re-snežana-34

Samo da nisu DS, LDP, SPO i G17+, ostali su svi dobro dosli, pa makar i zajedno :)!

(sreda, 29. feb 2012, 19:01) - neno48 [neregistrovani]

dobar nagoveštaj

Svaki pokušaj da se oživi ugašena privreda, može samo izazvati oduševljenje i podršku kod osiromašene nacije. Ovo je dobar nagoveštaj da ekonomski posrnula Srbija krene putem privrednog oporavka. Ako je tako, napred i sa srećom!

(sreda, 29. feb 2012, 18:19) - Nautilus [neregistrovani]

Napred

Podrzavam promene u Srbiji jer je vreme da se svode racuni.