Читај ми!

Tadić putuje u Brisel

Predsednik Boris Tadić boraviće u ponedeljak i utorak u Briselu gde će razgovarati sa zvaničnicima EU Ketrin Ešton i Hermanom van Rompejom. Ministri spoljnih poslova članica EU razmeniće na sastanku Saveta za spoljnu politiku EU mišljenja o Srbiji.

Predsednik Srbije Boris Tadić boraviće u ponedeljak i utorak u Briselu, saznaje Tanjug. U Briselu će se u ponedeljak ujutru ministri spoljnih poslova zemalja EU okupiti u okviru Saveta za inostrane poslove.

Pošto pitanja u vezi sa proširenjem EU formalno ne spadaju u spoljne, već u opšte poslove, ministri će samo razmeniti mišljenja o Srbiji, nakon što saslušaju izveštaj o radu misije Euleks i nedavno završenoj rundi dijaloga Beograda i Prištine.

Očekuje se da će predsednik Tadić tokom boravka u Briselu razgovarati sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom.

U utorak, 28. februara, ministri će se u istom sastavu sastati kao Savet za opšte poslove i ovaj put će formalno odlučivati o kandidaturi Srbije.

Njihova odluka biće zvanično saopštena tek na završnoj konferenciji za novinare na kraju dana.

Ta odluka, međutim, neće stupiti na snagu pre nego što je potvrde šefovi država i vlada, koji će se u Briselu okupiti u četvrtak i petak, 1. i 2. marta.

Odluka će biti unesena u zaključke koji će biti objavljeni na kraju drugog dana zasedanja.

Decembarsko zasedanje Evropskog saveta proteklo je u znaku neizvesnosti da li će delegacije Beograda i Prištine moći da se dogovore oko regionalnog predstavljanja Kosova, zbog čega je odlučeno da se o statusu kandidata za Srbiju raspravlja u februaru.

Međutim, delegacije Beograda i Prištine uspele su da postignu 24. februara dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine i integrisanom upravljanju prelazima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи