Читај ми!

DSS: Odložiti pregovore sa Prištinom

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković rekao da ta stranka traži odlaganje dijaloga Beograda i Prištine dok se ne održe izbori, jer sadašanja vlast nema skupštinsku većinu.

Demokratska stranka Srbije je zatražila odlaganje razgovora sa delegacijom Prištine jer smatra da vlast nema većinu u Skupštini Srbiji, te pregovarač Borislav Stefanović nema mandat za razgovore u Briselu.

"Tek kada se završe izbori i kada bude formirana nova skupština i nova vlada moguće je krenuti sa novim pregovorima, ali suštinskim i pod okriljem Saveta bezbednosti UN", rekao je na konferenciji za novinare portparol DSS Petar Petković.

Petković je dodao da ti pregovori ne treba da budu pod pokroviteljstvom Brisela koji, kako je ocenio, pokušava da od 2008. godine, preko Euleksa, Srbiji otme Kosovo.

"Stefanović sutra može da u razgovorima sa Editom Tahiri predstavlja samo sebe, ali ne i građane Srbije, a naročito ne Srbe sa Kosova koji su na referendumu rekli odlučno 'ne' institucijama Kosova", rekao je Petković.

Portparol DSS ocenio je da je vlast Srbije "ucenjena" očekivanjem kandidature za prijem u EU. Ona želi da kandidaturu dobije po svaku cenu da bi sprovela "izbornu prevaru" kao na prethodnim izborima sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

On je ocenio da je nedopustivo da se država odriče integriteta da bi vlast na izborima dobila "neki glas više".

Petković je ponovio da temelj za bilo kakav razgovor sa Prištinom mora da bude Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, što su pokazali i Srbi na Kosovu koji su na referendumu jasno pokazali da žele da žive u Srbiji.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво