Читај ми!

SRS: Referendum ohrabrujući

Radikali pozdravljaju rezultate referenduma u četiri opštine na severu Kosova. Funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta ističe da su Srbi, izlaskom u velikom broju, pokazali Borisu Tadiću da ne prihvataju institucije lažne države Kosovo.

Srpska radikalna stranka pozdravila je rezultate referenduma koji je u prethodna dva dana održan u četiri opštine na severu Kosova.

"Kao što se moglo očekivati, na referendum je izašao veliki broj Srba koji su jasno stavili do znanja, pre svega režimu Borisa Tadića, da Srbi na Kosovu i Metohiji ne prihvataju takozvane paralelne institucije, odnosno institucije lažne države Kosovo", rekla je članica predsedničkog kolegijuma SRS-a Vjerica Radeta.

Prema njenim rečima, SRS je podržao taj referendum, kao što podržava i Srbe južno od Ibra.

Radeta je rekla da su netačne izjave državnog sekretara za Kosovo i Metohiju Olivera Ivanovića da su Srbi na severu Kosova bili izloženi pritiscima kako bi izašli na referendum.

"Potpuno suprotno od toga, Srbi su bili izloženi pritiscima raznih činovnika Vlade Srbije, koji su ih ubeđivali da ne treba da izađu na referendum", navela je Radeta.

SRS poziva predsednicu Skupštine Srbije Slavicu Đukić Dejanović da hitno sazove vanrednu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji.

Radeta je dodala da SRS smatra da Skupština treba da donese odgovarajuće zaključke o održanom referendumu.

Funkcionerka radikala dodaje da ta stranka "podržava protest Srba u Pljevljima koji se održavaju zbog progona sveštenika Srpske pravoslavne crkve, sa teritorije Crne Gore".

"SRS zahteva od režima Mila Đukanovića da svim pravoslavnim sveštenicima u najkraćem roku, a najduže u roku od 15 dana, da državljanstvo Crne Gore", zaključila je Radeta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво