Читај ми!

Pantić: Tadićeva izjava umerena

Izjava predsednika Srbije Borisa Tadića o referendumu na severu Kosova je "umerena", ocenjuje predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić. Ne razumem zašto se neki funkcioneri utrkuju da što više loših reči kažu na račun lokalnih predstavnika i građana koji su izašli na referendum, kaže Pantić.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da je izjava predsednika Borisa Tadića o referendumu na severu Kosova "umerena".

"Predsednik Tadić je dao umerenu izjavu i ja ne razumem zašto se pojedini funkcioneri, pre svega oni koji rade u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, utrkuju u tome da što više loših reči iznesu na račun lokalnih predstavnika i na račun onih građana koji su izašli na referendum", rekao je Pantić u izjavi agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, izjavu Tadića o referendumu novinari tumače kao njegovo protivljenje održavanju plebiscita. 

"Ali, ako pažljivo pročitate izjavu, videćete da je predsednik Tadić rekao u prvom delu rečenice da Srbi imaju pravo da izraze svoju volju, ali da ovaj referendum može, ali neće i po svaku cenu, loše uticati na položaj Srbije u međunarodnoj zajednici", rekao je Pantić.

Predsednik Tadić je juče ocenio da je održavanje referenduma koji na severu Kosova organizuju lokalne samouprave "štetno kada su u pitanju interesi države".

Tadić je rekao da razume potrebu Srba na severu Kosova i Metohije da iskažu svoju političku volju, ali i istakao da ne postoji mogućnost da lokalne samouprave učine više od države u rešavanju problema srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

"Ovaj potez čelnika opština na severu Kosova može samo smanjiti potencijal države i nije u korist interesa Srba u pokrajini. Na ovaj način odmaže se državi u odbrani legitimnih interesa na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić.

Inače, Pantić je procenio da će se na referendumu izjasniti mnogo više ljudi nego na ponovljenim lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici 2010. godine.

"To je samo dokaz da su naši građani shvatili svu ozbiljnost situacije i da su rešeni da pokažu i međunarodnoj zajednici i kosovskim Albancima, a nažalost i jednom delu političara u Beogradu, da Srbi ni po koju cenu neće pristati da budu deo takozvanog nezavisnog Kosova", rekao je Pantić.

Prema njegovim rečima, Srbi na Kosovu više puta su čuli od predstavnika vlade da nemaju instrumente da zaštite Srbe na Kosovu. 

"Ovaj referendum je jedan od načina da mi sami sebe odbranimo od pritisaka koji dolaze iz Prištine i jednog dela međunarodne zajednice", rekao je Pantić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи