Читај ми!

Frakcija u SPO-u?

Srđan Srećković i Sanja Čeković kažu da je unutar SPO formirana frakcija "Izvorni SPO", koju, kako kažu, njih dvoje predvode. To je frakcija za čuvanje fotelja Srđana Srećkovića i Sanje Čeković, poručuju iz SPO-a i ističu da u stranci nema nikakvih podela.

Doskorašnji visoki funkcioneri Srpskog pokreta obnove Srđan Srećković i Sanja Čeković, koji smatraju nelegalnom nedavnu odluku o njivovom isključenju iz stranke, ističu da je, "unutar SPO, formirana frakcija Izvorni SPO", na čelu sa njima.

"Ključni cilj frakcije je da se u najkraćem roku, a svakako pre izbora, SPO vrati izvornom državotvornom i nacionalnom programu", objašnjavaju u saopštenju Srđan Srećković i Sanja Čeković.

Kako napominju, taj program odrazumeva "modernu ekonomiju i izrazito proevropsko opredeljenje, ali i zaštitu državnih i nacionalnh interesa demokratskim sredstvima prihvaćenim u savremenom svetu".

"Od uspeha ove frakcije zavisi da li će SPO opstati na političkoj sceni", upozoravaju aktuelni ministar vera i dijaspore i državna sekretarka za ljudska prava, državnu upravu i lokalnu saoupravu.

Prema njihovoj oceni, "ono što se u javnosti predstavlja kao politika stranke poslednjih meseci izazvalo je nesagledive posledice po budućnost stranke".

"Javno zastupanje stavova u okviru Preokreta da je Kosovo i Metohija nezavisna država, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, a da je Srpska pravoslavna crkva mutant pogrešne politike, koja je uništila sve što vredi u Srbiji", ukazuju Srećković i Čeković, "uzdrmali su ideološki temelj stranke".

To je SPO dovelo pred nestanak sa političke scene, smatraju Srećković i Čeković i podsećaju da je ta stranka nekada bila vodeća snaga demokratske Srbije, dok je danas na političkim marginama, "zbog isuviše čestih preokretanja".

"Zbog tih preokretanja, Skupština Srbije, izvršna vlast,  gotovo sve pozicione i opozicione stranke, prepune su naših nekadašnjih fukcionera, a mnogi su i potpuno napustili politiku", napominju Srećković i Čeković.

"Tu se krije naša potencijalna snaga i nada", naglašavaju Srećković i Čeković i najavljuju da će frakcija Izvorni SPO "svima njima širom otvoriti vrata i pozvati ih da se vrate u stranku".

"Pružićemo im ruku saradnje i pomirenja, jer imamo i želju i obavezu da učinimo sve da SPO u što kraćem roku povrati barem deo svoje snage, jer je to potrebno Srbiji", ističu Srećković i Čeković.

"U današnjem vremenu velikih iskušenja i ekonomske krize koji potresaju ceo svet moramo dati svoj doprinos da se Srbija postavi na zdrave noge, sprovodeći Program SPO koji su neki nažalost zaboravili", navode Srećković i Čeković, koji se na kraju saopštenja potpisuju kao potpredsednici SPO.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво