Читај ми!

Nevažeće ostavke

Ostavke ministra Srđana Srećkovića i Sanje Čeković, koje je poslao SPO, su "nevažeće", kažu u Sekretarijatu Vlade.

Srpski pokret obnove poslao je u Vladu Srbije ostavke ministra Srđana Srećkovića i državne sekretarke Sanje Čekovića, dok Srećković i Čekovićeva tvrde da nisu podneli ostavke.

U Genreralnom sekretarijatu Vlade Srbije agenciji Tanjug je potvrđeno da su stigle ostavke Srećkovića i Čekovićeve, koje je uputio SPO, ali da su "nevažeće", jer nisu podnete lično i odnose se na funkcije koje su Srećković i Čeković obavljali pre rekonstrukcija vlade.

"Nisam podneo ostavku na mesto ministra vera i dijaspore", rekao je Srećković.

I Čeković je takođe negirala da je podnela ostavku.

"Nikada nisam podnela ostavku na mesto državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu", rekla je Čeković.

Ona je precizirala da je Vlada nju kao i ministra Srećkovića razrešila dužnosti prilikom rekonstrukcije vlade marta prošle godine i imenovala ih na nove funkcije u rekonstruisanim ministarstvima.

SPO je danas međutim, prosledio tekstove ostavki Srećkovića i Čekovićeve u kojima se ovlašćuje predsednik SPO-a da te ostavke preda.

"Podnosim neopozivu ostavku na funkciju ministra za dijasporu u Vladi Srbije. Moja neopoziva ostavku stupa na snagu trenutkom njenog podnošenja i ne može se opozvati pod bilo kojim izgovorom. Istovremeno ovlašćujem predsednika SPO Vuka Draškovića da bezuslovno preda ovu ostavku", navodi se u ostavci dostavljenoj medijima iz Kabineta ptredsednika  SPO-a.

Tekst ostavke Sanje Čeković isti je kao i tekst ostavke Srećkovića.

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove prethodno je zatražilo od premijera Mirka Cvetkovića da razreši funkcija Srećkovića i Sanju Čeković i podržalo nameru poslanika SPO da ne učestvuju u radu parlamentarne većine do razrešenja.

"Predsedništvo SPO podržava neučestvovanje narodnih poslanika Srpskog pokreta obnove u radu parlamentarne većine, do razrešenja Srđana Srećkovića i Sanje Čeković sa funkcija u Vladi Srbije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, sa tom odlukom saglasio se i predsednik SPO-a Vuk Drašković koji boravi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво