Nova stranka u Sandžaku

Osnovana nova, 12. stranka u Sandžaku. Predsednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković, nekadašnji državni sekretar i član stranke Rasima Ljajića.

U Novom Pazaru je danas održana osnivačka skupština Bošnjačke narodne stranke (BNS), čiji je predsednik Mujo Muković, bivši funkcioner i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) i donedavni državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu.

Muković je, naime, u februaru prošle godineo podneo ostavku na mesto državnog sekretara, kao i na sve stranačke funkcije u SDP-u, nezadovoljan kadrovskom politkom koju u toj stranci vodi Rasim Ljajić.

Muković je na konferenciji za novinare odaslao poruku, kako je rekao, simpatizerima, članstvu, ali i eventualnim političkim oponetima da će se BNS zalagati za unutarbošnjačko pomirenje u Sandžaku, pre svega u Islamskoj zajednici, ali i ozbiljnije političko delovanje sa više međusobnog uvažavanja.

On je poručio da će BNS kritikovati aktuelnu vlast jer nije uspela da reši probleme sa kojima se suočavaju sandžačke opštine.

Lider BNS-a tvrdi da je reč o političkoj opciji koja će u budućnosti biti relevantan politički faktor i da bez nje neće moći da bude formirana vlast ni u jednoj sandžačkoj opštini.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. jan 2012, 10:01)
anonymous [neregistrovani]

a ja reko´

otvorena neka fabrika da se raja zaposli
kad ono jos jedna stranka...Kako se lepo moze ziveti i bez rada...Imali kraja strankama?...

Kome one jos trebaju?...