Nedeljković: Referendum nije protiv Srbije

Radenko Nedeljković, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga, odbacio tvrdnje da je referendum na severu Kosova protiv države Srbije i njenih interesa. Referendum će sprečiti instaliranje prištinskih institucija, tvrdi Nedeljković.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je da će referendum na severu pokrajine sprečiti instaliranje prištinskih institucija i pomoći Srbiji da sačuva svoje institucije.

"Mislim da ćemo referendumom sprečiti instaliranje kosovskih institucija na sever pokrajine, a pomoći ćemo i našoj državi da sačuva institucije na ovom području", rekao je Nedeljković za TV Most iz Zvečana i odbacio tvrdnje da je referendum protiv države Srbije i njenih interesa.

Nedeljković, koji je i odbornik Demokratske stranke u lokalnoj skupštini, rekao je da će referendum demantovati navode da građani na severu Kosova žele nešto drugo, a da njihovi lideri, pre svega predsednici opština, zastupaju drugačije stavove i da su pod pritiskom kriminalaca koji im ne daju da se integrišu u kosovske institucije.

"Referendum je najbolji način da vidimo da li smo na pravom putu ili građani žele nešto drugo, da se izjasne da li su za kosovske institucije ili ne", rekao je Nedeljković.

Radenko Nedeljković je ukazao da je referendum neophodan i zbog plana koji je u Prištini sačinjen, kada je u pitanju sever pokrajine.

"Ne vidim da radimo bilo šta što bi onemogućilo Srbiji ulazak u EU, i za nas bi to bilo bolje i povoljnije s obzirom da smo deo Srbije. I mi se radujemo ulasku Srbije u Uniju i ne želimo da budemo prepreka za dobijanje statusa kandidata", rekao je Nedeljković.

Referedum na severu Kosova, na kome će se građani izjasniti da li su za ili protiv prištinskih institucija, zakazan je za 14. i 15. februar.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи