Читај ми!

JS i SPS zajedno na izbore

Socijalistička partija Srbije i Jedinstevna Srbija izlaze zajedno na buduće parlamentarne izbore. Lider JS-a Dragan Marković Palma rekao da su on i lider SPS-a Ivica Dačić kao tandem Ćavi-Mesi.

Lideri Jedinstvene Srbije i SPS-a, Dragan Marković i Ivica Dačić, poručili, na Glavnom odboru JS-a, da će dve stranke zajedno izaći na predstojeće izbore. Odluka Partije ujedinjenih penzionera Srbije očekuje se u januaru.

Umesto predsednika PUPS Jovana Krkobabića na Glavnom odboru Jedinstvene Srbije na Kopaoniku bio je potpredsednik PUPS-a i predsednik Izvršnog odbora Dragi Vidojević, koji je novinarima rekao da će odluku o koaliciji doneti sredinom januara.

"U većini odbora PUPS-a u Srbiji raspoloženje je da se samostalno izađe na izbore. Glavni odbor PUPS biće 21. decembra u Beogradu, ali tada nećemo doneti konačnu odluku", rekao je Vidojević.

Lider JS-a Dragan Marković Palma očekuje da koalicija sa socijalistima u sledećem sazivu Skupštine ima 40 poslanika.

Govoreći o Kosovu, Marković je zamolio zamolio Srbe sa Kosova i Metohije da slušaju Beograd, jer, kako je rekao, Vlada i Ivica Dačić, nikada neće uraditi nešto što će štetiti Srbima na Kosovu.

Lider socijalista je istakao da bi bila velika šteta da SPS i JS ne izađu ponovo zajedno na izbore. "Mislim da ne postoji koalicija koja realnije sagledava interese Srbije", rekao je Ivica Dačić.

Predsednik SPS-a je naveo da dve stranke mogu da povedu Srbiju napred u evropske integracije, ali i da na najbolji način zaštite nacionalne i državne interese.

"Za nas ne postoji dilema Evropa ili Kosovo. Za nas nije prioritet ni Evropska unija ni Kosovo. Jedini prioritet je Srbija. Ulazak u Evropsku uniju je koristan, ali ako on narušava naš nacionalni i državni interes, ako nije dobar za Srbiju, onda je pogrešan", naglasio je Dačić.

Ivica Dačić je rekao da koalicija koju predvodi SPS želi da Srbiji "povrati nacionalno jedinstvo". "Mi ne idemo na izbore da bismo vladali sa DS i SNS, nego da bismo pobedili i jedne i druge", rekao je Dačić.

Komentarišući sporazum o kulturnoj bašitni na Kosovu i Metohiji koji su potpisale Hilari Klinton i Atefete Jahjaga, Dačić je rekao da je to pokušaj da se falsifikuje istorija i država Srbija tim povodom treba da reaguje.

Prema njegovim rečima, ovim sporazumom srpske crkve na Kosovu prikazuju se kao kosovska kulturna baština. "Malo smo pomešali stvari. Na Kosovu su se 1389. godine sukobili Srbi i Turci, a ne Srbi i Albanci, i boj se desio na Kosovu polju", rekao je Dačić.

Danas ispada, kako je naveo, da je kosovska kulturna bašina ono što su oni pokušavali da unište nekoliko vekova. "Na temeljima srpskih crkava gradili su džamije, a danas kažu da je to kosovska kulturna bašina", istakao je Dačić.

"Sve to se radi da bi se dokazalo da srpska istorija ne doseže do desetog, jedanaestog, dvanaestog, trinaestog veka na Kosovu i Metohiji", ocenio je Dačić.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи