Читај ми!

Dogovor sa Kforom o Jagnjenici

Kfor obećao da neće biti nasilnih akcija narednih dana, rekao Slaviša Ristić posle razgovora sa komandantom Kforovog tima za vezu Adolfom Konradom. Danas bi trebalo da budu održane i konsultacije četvorice predsednika opština sa severa Kosova.

11.18 - Završen sastanak komandanta Kforovog tima za vezu Adolfa Konrada sa predsednikom Opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem.

Komandant Kforovog tima za vezu Adolf Konrad sastao se sa predsednikom Opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem u Zubinom Potoku. Oni su razgovarali o rešenju krize u selu Jagnjenici, odnosno kako da se ukloni blokada puta i oslobodi saobraćajnica Zubin Potok–Zvečan.

Predstavnici Kfora i Ristić saglasili su se i da se rešenje za situaciju u Jagnjenici mora naći mirnim putem, bez sukoba građana na barikadi i vojnika.

Ristić kaže da je dobio obećanje Kfora da u narednim danima neće biti nasilnih akcija, kao i da će pokušati da nađu mirno rešenje. 

Predsednik opštine Zubin Potok zatražio je od Kfora da se njihovi vojnici povuku sa puta u Jagnjenici koji vodi prema Zvečanu, dok su predstavnici Kfora ponovili zahtev za uspostavljanje punkta u tom mestu.

To bi značilo da bi kontrola vozila bila selektivna, da Kfor ne bi kontrolisao sva vozila kao, na primer, putnike u autobusima.

Ristić kaže da će se konsultovati sa građanima, koji u suštini nisu protiv toga, ali da, kako kažu, zbog ranijih loših iskustava narod nema poverenje u Kfor.

Danas bi trebalo da budu održane i konsultacije četvorice predsednika opština sa severa Kosova, posle čega se očekuje da bude poznat termin održavanja zajedničke sednice četiri opštine o pozivu predsednika Tadića.

Na severu Kosmeta danas je mirno, a građani su i dalje na barikadama i čekaju odluke lokalnih predstavnika vlasti posle poziva predsednika Srbije Borisa Tadića da uklone barikade.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво