Читај ми!

Najbolje rešenje dogovor sa Kforom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da je za sever Kosova najbolje rešenje dogovor sa Kforom koji bi isključio potrebu postojanja barikada.

Najbolje rešenje za sever Kosova jeste dogovor sa Kforom koji bi isključio potrebu postojanja barikada, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić podržavši mirno rešenje svih problema u južnoj srpskoj Pokrajini.

Podsetivši da Srbija nema nadležnosti u bezbednosnom smislu na Kosovu, Dačić je rekao da sa tog aspekta nije moguće kontrolisati situaciju.

Zato je, dok traje dijalog, neophodno uzdržavanje svih strana od jednostranih poteza, naglasio je Dačić u Palati Srbije.

Ministar Dačić je poručio da hitno treba usaglasiti stavove državnog rukovodstva i Srba na severu Kosova, jer bi "svako nejedinstvo moglo skupo da nas košta".

"Moguće je da Beograd neće moći da ih ubedi da ne povlače jednostrane poteze, ali te različitosti ne treba produbljavati već približiti i pokušati da i dalje idemo ka Evropskoj uniji, da sačuvamo naše nacionalne interese i zaštimo Srbe na Kosovu", naglasio je Dačić.

On je ocenio da su barikade političko sredstvo za borbu Srba na severu Kosova, a da li će tako i ostati treba prepustiti njima da odluče.

Ministar je poručio i da Srbija ne može da pobedi u ratu protiv Kfora i Euleksa i da zato mora mudro postupati.

Kao uzročnika svih problema, Dačić je naveo kosovskog premijera Hašima Tačija, čijem "povlačenju jednostranih poteza međunarodna zajedica mora reći 'ne'".

Dačić je rekao da podržava apel predsednika Borisa Tadića Srbima na Kosovu da uklone barikade, podsetivši da je predsednik prvo pozvao Kfor na uzdržavanje od jednostranih poteza.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи