Vremenska prognoza 26. februar

Usled pada temperature tokom večeri i noći kiša će u Vojvodini, zapadnoj Srbiji i u Beogradu preći u vlažan sneg. Najviše snega se očekuje u Podrinju i na jugozapadu, gde ponegde može pasti više od 20 centimetara snega. U isto vreme na jugoistoku suvo, uz prolećnu temperaturu, čak do 19 stepeni. Tamo se promena vremena očekuje tek uveče. Na zapadu najviše 2 stepena. U Beogradu ujutru sneg, tokom dana padavine će oslabiti, ali će se uveče ponovo pojačati. Najviša temperatura 3 stepena.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

26.02.2023. Nedelja: U većem delu oblačno i osetno hladnije s kišom i snegom, samo će se na jugu i jugoistoku zemlje zadržati toplo i veći deo dana suvo. U ovim krajevima kiša će se intenzivirati kasnije uveče i u toku noći. Najviše padavina će biti u Podrinju i na jugozapadu zemlje - od 30 do 40 mm za 24h. Vlažan sneg ujutro će padati širom Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, tokom dana padavine će biti na granici kiše i snega i u slabljenju, a ponovo će se intenzivirati uveče i u toku noći uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu lokalno i više. Vetar slab i umeren, u Banatu povremeno i jak, severozapadni, dok će na jugu Srbije vetar i dalje biti umeren i jak jugozapadni. Najniža temperatura od 0 širom Srbije do 9 stepeni na jugu i jugoistoku, a najviša od 2 na severu i zapadu do 19 stepeni na jugoistoku zemlje. Upozorenja: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 10cm za 12h, verovatnoća 90%. Količina padavina veća od 30 l/m² za 12h, verovatnoća 90%.

27.02.2023. Ponedeljak: Oblačno. Ujutro postepeni prestanak padavina. Veći deo dana suvo, samo posle podne na jugu mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, a uveče i tokom noći sneg se očekuje i u centralnoj i severnoj Srbiji. Vetar slab i umeren, na istoku i krajnjem severoistoku Srbije povremeno i jak severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 2 do 7 stepeni.

28.02.2023. Utorak: Oblačno, u nižim predelima kiša i sneg, na planinama sneg. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša od 4 do 9 stepeni.

01.03.2023. Sreda: Oblačno, u nižim predelima uglavnom kiša, na planinama sneg. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak, istočni. Najniža temperatura od 0 do 3, najviša od 5 do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 02.03.2023. do 06.03.2023.)
Pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše i snega.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво