Читај ми!

Vremenska prognoza 19. januar

Najviše padavina će biti na jugu, jugoistoku i istoku zemlje, jer će se oblačnost izmeštati ka tim predelima. Pašće od 20 do 50 litara kiše za 24 sata. Na planinama će padati sneg. Stiže i hladniji vazduh. Na severu Srbije najviša temperatura 7 stepeni, na jugoistoku još sutra veoma toplo, oko 17 stepeni. U Beogradu veći deo dana suvo, kiše će biti ujutru i uveče. Najviša temperatura oko 14 stepeni.

 

 Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

 

18.01.2023. Sreda: U jugozapadnoj Srbiji (naročito južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar), kao i na zapadu Kosova i Metohije pretežno oblačno sa obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, na visokim planinama iznad 1500 m i sa snegom. U ostalim krajevima promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz znatno manju količinu padavina, koje će biti češće uveče i u toku noći. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni. Najviša temperatura od 12 do 20 stepeni. Upozorenje: Količina padavina veća od 30 l/m² za 12 h, verovatnoća 80%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

19.01.2023. Četvrtak: Umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a na jugu i jugoistoku Srbije i sa pljuskovima uz mogućnost grmljavine, dok će na visokim planinama padati sneg. Najviše padavina očekuje se na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, od 20 do 50 mm kiše za 24 h, na jugozapadu od 10 do 25 mm, u ostalim krajevima manje. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u Banatu i na planinama povremeno i jak, tokom dana u postepenom skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 13 stepeni, a najviša od 7 na severu do 17 stepeni na jugoistoku zemlje, posle podne u padu. Tokom noći u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg. Upozorenje: Kiša sa količinom padavina većom od 40 l/m2 za 24 h, verovatnoća 80%.

20.01.2023. Petak: Pretežno oblačno i osetno hladnije. Na severozapadu Srbije suvo, u ostalim krajevima s kišom, susnežicom i snegom, uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 4 stepena, a najviša od 1 do 6 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

21.01.2023. Subota: Oblačno i hladno, kiša se očekuje uglavnom na istoku Srbije, a u ostalim krajevima sneg. U brdsko-planinskim predelima stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 cm. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2 stepena, a najviša dnevna od 1 do 4 stepena.

Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥10cm za 12 h, verovatnća 90%.

22.01.2023. Nedelja: Pretežno oblačno i hladno, slaba kiša se očekuje uglavnom na istoku Srbije, a u ostalim krajevima slab sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -2 do 2 stepena, a najviša dnevna od 2 do 5 stepeni. Upozorenje: Sneg manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво