Читај ми!

Nedeljko Todorović otkriva nazire li se kraj hladnom talasu i da li ćemo imati miholjsko leto

Prosečne temperature koje su zabeležene poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra, navodi za RTS meteorolog Nedeljko Todorović. Ukazuje da nas do petka očekuje promenljivo i nestabilno vreme i pad temperature. Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

Nedeljko Todorović, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao je da smo završili sa pravim letnjim temperaturama.

"Mesec dana unapred dogodilo se zahlađenje. Prosečne temperature poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra", kaže Todorović.

Napomenuo je da nas sutra očekuje najhladniji dan u ovom talasu koji je počeo u subotu.

"Sa tim da bi se hladno vreme zadržalo sve do petka, minimalne temperature bile bi 10 ili koji stepen ispod, na periferiji grada čak i stepen, dva niže nego u centru grada, što je sasvim uobičajno, a dnevne bi bile 16, 17 stepeni sa tim da bi od subote bio blagi porast temperature", kaže Todorović.

Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom od 23 i 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

"Od subote pa do utorka očekuje nas blagi porast temperature koja će se kretati oko 24 stepena, a zatim sledi pad temperature, naoblačenje sa malo kiše. Poslednjih dana septembra opet bi maksimalna temperatura bila ispod 20 stepeni. A početkom oktobra najverovatnije nas opet čeka blagi porast temperature, sa srednjom temperaturom od 15 stepeni", najavio je Todorović.

Komentarišući smenu kiše, sunca i oblaka u jednom satu objašnjava da su to uobičajne pojave za ovo doba godine.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво