Vremenska prognoza - 11. decembar

Oblačno i hladno, u nižim predelima kiša i susnežica, a na zapadu Srbije i u planinskim predelima sneg uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina u centralnim i južnim krajevima Srbije. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima jak, u Vojvodini severni, u ostalim krajevima južnih pravaca, ali će do kraja dana i u tim krajevima skrenuti na severni. Najviša temperatura od 2 do 7 stepeni. U toku noći kiša će postepeno prelaziti u sneg i u nižim predelima, a severni vetar biće u pojačanju.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

11.12.2021. Subota Oblačno i hladno, u nižim predelima kiša i susnežica, na planinama sneg. Više padavina u centralnim i južnim krajevima. Vetar slab i umeren, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju povremeno jak, južnih i istočnih smerova. U toku dana vetar će biti u skretanju na severni prvo u Vojvodini, a uveče i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 3 do 7 stepeni. Uveče i u toku noći prelazak kiše u sneg i u nižim predelima, a severni vetar biće u pojačanju. Upozorenje: Povećanje snežnog pokrivača iznad 1000 m ≥ 15 cm za 12h, verovatnoća 90%.

12.12.2021. Nedelja Oblačno i hladno sa snegom, samo će se na severozapadu zadržati suvo. Vetar jak severni, ponegde i sa udarima olujne jačine. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača od 5 do 25 cm, a na planinama i više uz stvaranje snežnih nanosa. Naročito obilne padavine očekuju se u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije gde može pasti i do 50 cm novog snega. Najniža temperatura od -1 do 1, najviša od 1 do 3 stepena. Upozorenje: Povećanje snežnog pokrivača iznad 1000 m ≥ 30 cm za 12h, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s verovatnoća 90%.

13.12.2021. Ponedeljak Pretežno oblačno uz slabljenje i postepeni prestanak snega, samo se u Vojvodini očekuje delimično razvedravanje. Udari severnog i severozapadnog vetra biće u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 0 do 3 stepena. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.

14.12.2021. Utorak Umereno do potpuno oblačno, hladno i uglavnom suvo, samo još ponegde u planinskim predelima provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša od 0 do 3 stepena.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 15.12.2021. do 19.12.2021.)
Ujutro slab mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u sredu suvo, a zatim do kraja perioda ponovo slabe mešovite padavine (kiša i sneg), na planinama sneg.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво