Vremenska prognoza - 10. decembar

Tokom većeg dela dana preovlađivaće oblačno, ponegde s kišom i snegom. Padavine će biti uglavnom slabog intenziteta. Posle podne prestanak padavina, a uveče delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9 stepeni. Uveče i tokom noći naoblačenje sa jugozapada, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a u nižim predelima mešovite padavine (kiša i sneg).

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

10.12.2021. Petak Ujutru i pre podne oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na severu pre podne severozapadni, posle podne u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 3 do 8 stepeni. Uveče i tokom noći naoblačenje sa jugozapada.

11.12.2021. Subota Oblačno mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Krajem dana i tokom noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima na zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na severoistočni i severni. Najniža temperatura od 0 do 3, najviša od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Sneg, manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

12.12.2021. Nedelja Oblačno sa snegom, hladno i vetrovito. Padavine će povremeno biti i umerenog i jakog intenziteta, naročito u centralnim i istočnim krajevima. U nižim predelima formiranje, a u višim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak severozapadni, povremeno sa udarima olujne jačine, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. U Timočkoj Krajini u nižim predelima sa kišom koja će krajem dana preći u sneg. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša od 1 do 3, u Timočkoj krajini oko 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%. Sneg, formiranje i povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

13.12.2021. Ponedeljak Oblačno mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne slabljenje intenziteta padavina i postepeni prestanak padavina prvo na severu i zapadu Srbije. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak severozapadni, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. Najniža temperatura od -1 do 2, najviša od 1 do 3, u Timočkoj krajini oko 5 stepeni. Upozorenje: Sneg, manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 14.12.2021. do 18.12.2021.)
Od utorka uglavnom suvo, u jutarnjim satima ponegde magla i slab mraz, tokom dana umereno oblačno i manji porast dnevne temperature, a samo u planinskim predelima povremeno sa slabim snegom.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се