Читај ми!

Vreme na klackalici – Đurđević otkriva stiže li nam pravo jesenje zahlađenje

Večeras dolazi do promene vremena – slaba kiša očekuje se do ponoći, a od ponoći vreme koje podseća na jesenje – pljuskovi sa grmljavinom. Vladimir Đurđević iz Instituta za meteorologiju za RTS najavljuje pad temperature.

Vladimir Đurđević ističe da će večeras doći do promene vremena – pada temperature, te da narednih dana neće biti toplo kao danas.

Đurđević kaže da će večeras u Beogradu pasti dva do tri milimetra kiše, ali da se u centralnoj Srbiji i na jugu zemlje očekuje više padavina, a na zapadu Srbije i olujno vreme.

Objasnio je i da promena vremena obično dolazi sa zapada, te da ako su "visoki oblaci, kao da ih je neko izvukao četkicom za slikanje, a iza njih se nalazi deblji sloj oblačnosti, obično to znači da stiže kiša".

"Temperature će biti od sutra oko 20 stepeni, koji stepen ispod ili iznad. Kako bude odmicala nedelja, uvećavaće se šanse da vreme bude vedrije, pošto će naredna dva dana biti prilično oblačno", rekao je Đurđević.

Od petka možemo očekivati, dodao je, i više temperature, ali od početka sledeće nedelje – nestabilnije vreme.

"I dalje smo na klackalici. Ne vidi se ni pravo zahlađenje jesenje, ali se ne vidi ni da će u narednih pet, šest dana biti ovako toplo, kao zadnjih pet, šest dana. I dalje su u opciji temperature koje su blizu 30 stepeni", objašnjava Đurđević.

Najveće su šanse, kaže, da će naredne tri nedelje vreme biti iznad proseka za ovo doba godine.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво