Vremenska prognoza - 14. januar

U većini zemlje popodne sunčani periodi. Najviša temperatura od 4 do 8 stepeni.

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

13.01.2020. Ponedeljak: U Vojvodini, po kotlinama i dolinama reka magla ili niska oblačnost, sa uslovima za lokalnu pojavu sipeće kiše- rosulje ili zrnastog snega uz stvaranje poledice. U brdsko-planinskim predelima pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv. Najviša temperatura od 4 do 7, u mestima sa dužim zadržavanjem magle ili niske oblačnosti od -2 do 2 stepeni. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

14.01.2020. Utorak: Ujutro u nižim predelima slab mraz i magla ili niska oblačnost, posle podne sunčani periodi, osim u većem delu Vojvodini gde će se magla ili niska oblačnost zadržati i tokom dana. Na planinama pretežno sunčano. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od 4 do 8 , u mestima sa dužim zadržavanjem magle od -2 do 1 stepeni. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 90%.Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

15.01.2020. Sreda: Ujutro slab mraz i magla mestimično, koja će se ponegde u nižim predelima zadržati duže. Tokom dana pretežno sunčano, samo u Negotinskoj Krajini umereno do potpuno oblačno. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do 0, a najviša od 4 do 9,  u mestima sa dužim zadržavanjem magle hladnije. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

16.01.2020. Četvrtak: Ujutro slab mraz, u nižim predelima i magla ili niska oblačnost, koja će se ponegde u severozapadnim i zapadnim krajevima Srbije i u Negotinskoj Krajini zadržati duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od 1 do 7, u mestima sa dužim zadržavanjem magle hladnije. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200 m. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

17.01.2020. Petak: Ujutro slab mraz, u nižim predelima i magla ili niska oblačnost, koja će se ponegde u zapadnim krajevima i u Negotinskoj Krajini zadržati duže tokom dana. U ostalim predelima pretežno sunčano. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 1 do 7,  u mestima sa dužim zadržavanjem magle hladnije. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200 m i Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

 

broj komentara 0 pošalji komentar