Građani često zovu RHMZ, meteorolozi nemaju uvek odgovor

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da do 20. januara neće biti padavina, a nakon tog datuma očekuju se kiša i sneg, ali bez većeg zahlađenja. Građani često zovu Hidrometeorološki zavod, kaže Todorović, ali i ističe da ne mogu uvek da daju pouzdan odgovor.

Klimatološko odeljenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas je objavilo prognozu za prvih pet meseci ove godine.

To su okvirni podaci, međutim, u tim prognozama se ne daju detalji, ističe Nedeljko Todorović.

Prognoza pokazuje da do 20. januara padavina neće biti na području Srbije: Biće suvo, ujutru sa mrazom, u kotlinama sa maglom, danju vedro.

Nakon tog perioda cirkulacija nagoveštava padavine, i kišu i sneg, ali bez ozbiljnijeg zahlađenja, rekao je Todorović.

Na pitanje da li nas očekuje ledeni februar, kao 2012. godine, Todorović kaže da je prognoziranje ekstremnih događanja – lutrija.

"Naša saznanja o procesima u atmosferi ne dopiru tako daleko da bismo mogli da kažemo da će 10. marta da pada sneg, ali znamo da je srednji datum poslednjeg snega 23. mart", rekao je ovaj meteorolog.

Građani, kaže, često zovu RHMZ. "Prema onome što znamo, tako odgovorimo", rekao je Todorović, a na pitanje šta kažu građanima koji organizuju venčanje odgovara: "Ja kažem da će biti kiša, jer je onda rodna godina".

Komentarišući zagađenje u gradu, Todorović je rekao da leti vozi bicikl, a zimi pešači i koristi gradski prevoz.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво