Gusta magla u Vojvodini i Beogradu, vozačima se savetuje oprez

Na širem području Vojvodine i u pojedinim delovima Beograda gusta je magla, pa je vidljivost smanjena i ispod 100 metara, upozorava Auto-moto savez Srbije. Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Na delu državnog puta, kod Dobanovaca, zbog magle, vidljivost je smanjena na 100 metara. Od Vodnja do Lozovičke česme, zbog magle je vidljivost smanjena od 50 do 100 metara.

Na pravacu Surčin–Preljina i Preljina–Surčin, na deonici Surčin–Ub, otežano odvijanje saobraćaja, zbog smanjene vidljivosti zbog magle na 100 metara.

I na području Vojvodine, je otežano odvijanje saobraćaja, gde je zbog magle vidljivost smanjena od 50 do 150 metara, zbog čega se vozačima savetuje oprez.  

Nadležni savetuju maksimalan oprez pri vožnji i prilagođavanje brzine kretanja zbog pojave guste magle koja smanjuje vidljivost, od Beograda do Velike Plane i na području Beograda.

Na nekim delovima puta između Beograda i Pančeva vidljivost je veoma niska, javlja reporter RTS-a. 

Takođe, zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Na tim deonicama postoji i mogućnost pojave magle

Vozačima se savetuje da, ukoliko naiđu na područja sa maglom, smanje brzinu kretanja i povećaju rastojanje između vozila.

Takođe, bez zimskih guma ne bi trebalo kretati na put, upozoravaju nadležni.

broj komentara 0 pošalji komentar