Vremenska prognoza - 4. januar

Tokom dana oblačno i suvo. Uveče jače naoblačenje mestimično s kišom i susnežicom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Dnevna temperatura od 3 stepena do 7 stepeni, u Negotinskoj Krajini toplije. U Beogradu tokom dana suvo, uveče povremeno kiša i susnežica. Temperatura do 4 stepena. U nedelju sneg i u nižim predelima. Na Badnji dan i za Božić bez padavina.

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

 

04.01.2020. Subota: Ujutru slab i umeren mraz i mestimično magla. Prolazno naoblačenje koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na celu zemlju. Slaba, sipeća kiša moguća je ujutru na područje Vojvodine, ponegde uz stvaranje poledice. Vetar slab i umeren, na istoku jak, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -9 do 1, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 11 stepeni. Uveče i tokom noći novo, jače naoblačenje sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz umeren i jak severozapadni vetar. Upozrenje: U nižim predelima Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 95%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

05.01.2020. Nedelja: Oblačno i vetrovito, povremeno sa snegom, u nižim predelima i susnežicom. U Vojvodini promenljivo oblačno uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova snega. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni, na severu i istoku zemlje, kao i u planinskim predelima povremeno sa olujnim udarima, pa se na planinama jugozapadne i južne Srbije očekuje i stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Krajem dana slabljenje vetra i prestanak padavina. Upozrenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%. Sneg, formiranje/povećanje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%; Udari vetra > 17 m/s

06.01.2020. Ponedeljak: Ujutru slab i umeren mraz. Tokom dana malo i umereno oblačno, na severu sa dužim sunčanim periodima, a u planinskim predelima ponegde uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -1, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. Upozrenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

07.01.2020. Utorak: Ujutru slab i umeren mraz. Tokom dana malo i umereno oblačno, na severu sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -9 do -1, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. Upozrenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

broj komentara 0 pošalji komentar