Vremenska prognoza - 3. januar

Najviša dnevna temperatura od 2 stepena do 9 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

02.01.2020. Četvrtak: Tokom dana u većem delu pretežno sunčano, samo ponegde u donjem Podunavlju,  Pomoravlju i na jugoistoku zemlje zadržavanje magle i niske oblačnosti. Vetar slab, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna  temperatura od 3 do 8, u mestima sa maglom hladnije. Uveče i tokom noći ponovo stvaranje magle. Upozrenje: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

03.01.2020. Petak: Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka ponegde sa maglom ili niskom oblačnošću. Tokom dana u većem delu pretežno sunčano, osim na severu i severoistoku gde će se niska oblačnost zadržati tokom većeg dela dana. Vetar slab, promenljiv, na istoku umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -9 do -2, najviša dnevna u većini krajeva od 2 do 9, u mestima sa niskom oblačnošću hladnije. Upozrenje: U nižim predelima Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 95%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

04.01.2020. Subota: Ujutro slab i umeren mraz, po kotlinama i rečnim dolinama magla. Naoblačenje koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve, uslovljavajući ponegde slabu kišu, a uveče i tokom noći u brdskoplaninskim predelima sneg. Vetar slab, na istoku umeren, promenljiv, uveče i tokom noći severozapadni vetar u pojačanju. Jutarnja temperatura od -8 do 0, a najviša dnevna od 2 do 5, u Negotinskoj Krajini oko 8. Upozrenje: U nižim predelima Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 95%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

05.01.2020. Nedelja: U većem delu Vojvodine suvo uz delimično razvedravanje, u ostalim krajevima oblačno sa snegom, a više padavina se očekuje na jugozapadu zemlje. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 2 do 5. Krajem dana slabljenje vetra i prestanak padavina. . Upozrenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%. Sneg,  formiranje/povećanje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

06.01.2020. Ponedeljak: Malo i umereno oblačno samo u planinskim predelima moguće provejavanje snega. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -1, a najviša dnevna od 1 do 5,  u Negotinskoj Krajini oko 7. Upozrenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

 

broj komentara 0 pošalji komentar