Vremenska prognoza - 2. januar

Drugog dana nove godine, natprosečna temperatura. Visok vazdušni pritisak je iznad Srbije i do petka biće zadužen za vedro vreme. Vetra nema, pa se u nižim predelima magla može i duže zadržati. Stigao je malo topliji vazduh ali će ujutru biti mraza do -4 stepena, najviša dnevna temperatura do 3 do 8 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ) 

01.01.2020. Sreda: U brdsko-planinskim predelima umereno oblačno, a na severu i u Timočkoj Krajini pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša temperatura od 2 do 8 stepeni. Uveče i tokom noći magla ili niska oblačnost u većem delu zemlje. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 95%.

02.01.2020. Četvrtak: Ujutro slab mraz, u nižim predelima magla ili niska oblačnost, koja će se ponegde zadržati duže. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 3 do 8 stepeni, u mestima sa maglom hladnije. Uveče i tokom noći ponovo formiranje magle. Upozorenje:  MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

03.01.2020. Petak: Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, u nižim predelima mestimično sa maglom, koja će se ponegde zadržati duže. U ostalom delu pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od -8 do -3, najviša dnevna od 3 do 7, u Negotinskoj Krajini oko 10 stepeni. Upozorenje: U nižim predelima Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 95%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 95%.Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

04.01.2020. Subota: Ujutro slab i umeren mraz, po kotlinama i rečnim dolinama sa maglom. Tokom dana naoblačenje, ponegde sa kišom, susnežicom i snegom, koje će prvo zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve. Uveče i tokom noći na severu Vojvodine uglavnom suvo, u brdsko-planinskim krajevima intenziviranje padavina. Vetar slab, na istoku umeren, promenljiv, uveče i tokom noći severozapadni vetar u pojačanju. Jutarnja temperatura od -8 do 0, a najviša dnevna od 2 do 8, u Negotinskoj Krajini oko 10 stepeni. Upozorenje: U nižim predelima Tmin < -5 stepeni,  verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

05.01.2020. Nedelja: Umereno i potpuno oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom. Vetar umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 2, a najviša dnevna od 1 do 5 stepeni.  Upozorenje:  Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

broj komentara 0 pošalji komentar