Vremenska prognoza - 31. decembar

Od stare godine oprostićemo se uz jedno prolazno naoblačenje, ali i uz sunčane periode. U jutarnjim satima može biti magle i poledice, zato budite oprezni za volanom. Hladan vazduh povlači se na sever, a sa zapada stiže malo topliji. Ipak, ujutru umeren mraz i do minus 9 stepeni, najviša dnevna temperatura od 2 do 8. U novogodišnjoj noći bez padavina, temperatura od -2 do 2.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

30.12.2019. Ponedeljak Do kraja dana hladno uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, severozapadni, uveče i tokom noći u skretanju na jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 2 , u Negotinskoj Krajini oko 4 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina.

31.12.2019. Utorak Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem i maglom mestimično, koja će se ponegde po kotlinama i duž rečnih tokova zadržati duže tokom prepodneva. Tokom većeg dela dana sa periodima sunčanog vremena i malo toplije, pre podne u Vojvodini prolazno, umereno naoblačenje koje će se do kraja dana i u toku noći premeštati ka centralnim i južnim krajevima. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, krajem dana i tokom noći u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od -9 do -4  u Negotinskoj Krajini oko -1, najviša dnevna od 2 do 8 stepeni. U nižim predelima Tmin < -5 °C Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m.

01.01.2020. Sreda Ujutro slab mraz i ponegde kratkotrajna magla. Tokom dana na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini sa periodima sunčanog vremena, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1 , najviša  dnevna od 2 do 6 stepeni, u Negotinskoj krajini oko 9 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina.

02.01.2020. Četvrtak Ujutro slab mraz i ponegde kratkotrajna magla. Tokom dana malo i umereno oblačno sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar uglavnom slab, zapadni i severozapadni.  Jutarnja temperatura od -4 do -1 , najviša  dnevna od 2 do 7 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina.

03.01.2020. Petak Ujutro slab mraz i  mestimično magla koja će se ponegde zadržati duže tokom preprepodneva. Tokom dana preovlađivaće sunčano. Vetar uglavnom slab, zapadni i jugozapadni.  Jutarnja temperatura od -5 do 1 , najviša  dnevna od 2 do 8 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 04.01.2020. do 08.01.2020.)
Jutra sa slabim mrazem. Tokom dana malo i umereno oblačno i u većini dana suvo, samo se krajem sedmice očekuje prolazno naoblačenje, mestimično sa snegom. Dnevna temperatura oko proseka za prvu dekadu januara.

broj komentara 0 pošalji komentar